ako spravne naucit dieta r a l

Príspevok v téme: ako spravne naucit dieta r a l
bambulos

dobry den, chcela by som vas poprosit o radu a o skusenosti, moja dcerka zacala navstevovat zakladnu skolu je v prvom rocniku, ale mame problem s vyslovovanim r a l, aj ked l uz vie pekne vyslovit, krasne, precvicovali sme si to stale na la le li lo lu, vie to pekne povedat ale ako ju naucit pouzivat vo vete, ked ju upozornim tak sa opravi a povie aj vo vete spravne L ale ked rozprava sama stale je jej akosi lahsie to L tam nepovedat, a potom aj to R je take nijake take skor hrdlove r, dakujem

zuzic

sisa hej vsetko zavisi od pristupu. ta moja bola pekna krava a mala som z nej priserny strach. ale ak je fajn tak je to dobre...

sisa72

ja som chodila k lokopedičke.. malá sa potom pekne naučila všetko vyslovovať.. s lokopedičkou mám len dobrú skúsenosť.. je to záťaž, ale niekedy je to treba.. nechcela som tam íst, ale neskôr som pochopila že to bolo správne že som išla..u lokopedička sa rozpráva úplne inak ako som sa s malou rozpravala ja..je to len moja skúsenosť..

zuzic

no ja som mala z logopedov prisernu fobiu, strasne ma to deprimovalo ked ma k nim tahali. a casom som sa nauucila aj sama pekne rozpravat, bolo to na slove praca. hovorila som to tak dlho az kym som nepovedala pekne r. ale mam spoluziacku co odmalicka chodievala k logopedom a rackuje este stale. ma 15

bambulos

hmm tak neviem ci si s nou najprv precvicovat to t,t,t, d,d,d,d, td, td td a take veci a uvidim a naucit ju to r, a l povedat vie a ked ju upozornim tak aj v slove to povie pekne tak ju stale upozornovat upozornovat a opakova a opakovat alebo ist k logopedovi :-(

logoo

moja dcera ma 9 rokov a je toho prikladom, ze dodnes rackuje, aj ked mierne, ale predsa a to sme chodili k logopedovi pravidelne 2x do tyzdna, od jej 4rokoch.

bambulos

tak prepac ale takto to vyznelo, a k logopedovi mozeme ist v ktorom kolvek veku, su deti ktore sa aj vo svojich 8 rokoch ucili vyslovovat spravne r a l a naucili sa :-)

logoo

ja nekritizujem, len konstatujem. a preto pisem, ze sa to uz malo riesit skor, lebo cim su deti starsie, tym sa to horsie naucia. ak sa to vobec naucia.
R- td,td,td,td-tdaktor-to je priklad, ako sa ma ucit R.
skus oslovit logopedicku, ona ti v tom poradi.

bambulos

dakujem, ale bola by som rada aby to boli rady co mozem urobit teraz a nie kritika co som mala urobit v minulosti