schizoafektivna porucha

Príspevok v téme: schizoafektivna porucha
abbynkator

Dobry den, dufam, ze niekomu pomoze tato tema, ja sama mam vyssie spomenutu schizoafektivnu poruchu a velmi sa trapim, preto som zalozila takuto temu. Uz dva krat som vyrazne pribrala, co mi velmi vadi a neustale chcem chudnut, lenze odkedy beriem lieky, neviem sa zbavit velkych chuti, ake som dovtedy nepoznala. Neviem, ci to nie je len tym, ze proste prisla puberta, dievcata priberaju vtedy, ale dvadsatpat kil je dost... A schudla som ich, ked sme vymenili lieky. Po case znova nadvaha. Chcem sa zbavit liekov, lenze viem, ze bez nich som jeno lenive decko, co je na obtiaz statu. Nejde o to, ide o moju bezmocnost ktoru si uvedomujem a zavislost na liekoch. Tym padom nikdy sa nevyliecim a furt budem bojovat s nadvahou. Som z toho unavena, neviem co dalej viac robit. Poradte, pripadne si poradte vy s podonymi problemami s touto chorobou.

abbynko

to vazne? a ako to pomaha ta voda? nejako urychluje chemicke reakcie alebo co? tak mne vysli 3 litre, to sa da, dobre, dakujem, vyskusam :PP a voda z kohutika mi najviac chuti. a co hovoris na caje na chudnutie? pomahaju podla teba? okrem pripadu ked nejes a nepijes nic ine.... no..pravda je, ze moja psychiatricka mi hovori, ze priberam zo stresu, s druhou nezavislou na tej druhej som o vahe tiez hovorila a povedala, to iste...ze to zvykne byt pri zatazi, a obe nevedia, ze mi to posobi stres a vycitky...a hovori mi, ze pri mojich davkach lieky nemaju taky vplyv na priberanie, takze duplom je to moja vina, nie liekov. ja neviem, zajtra k nej idem, poviem, ze som unavena, agresivna, podrazdena a bojim sa ze priberiem, lebo mam stresy a znova sa mi zhorsi stav.

Petuska B

Predĺži?? Skôr urýchli, je jasné, že tvoj psychiater, pokiaľ vie aké máš problémy a aké problémy ti spôsobujú lieky, ktoré ti nepomáhajú sa uzdraviť, práve naopak máš ešte väčší stres pretože priberáš, ti nevie pomôcť, týmto štýlom sa k uzdraveniu nedostaneš. Mimochodom začni piť viac čistej vody, nie minerálky, ale čistú vodu, tvoja váha :20 = tvoj denný príjem čistej vody- okrem toho, že budeš menej hladná , tiež to veľmi pomáha pri psychických poruchách. Možno ti vynde aj 5 litrov vody denne, netreba sa báť, proste pi.

abbynko

ale mam strach ze tym sa proces vysadenia liekova a uzdravenia predlzi. vysadzovat nebudem, to sa mi uz raz nevyplatilo

abbynko

no, ale kedy skonci to vsetko? ja mam uz pocit, ze cely moj zivot su vycitky, chudnutie, sklamanie,napravanie dovery, psychiatria, opatovne zaradenie do zivota, stres, priberanie a dookola... ale tento rok som vynechala psychiatriu, tak sa budem snazit. :P uz chcem byt normalna
inac abbynkator som ja, len neprihlasena

abbynkator

Vazne? TO neverim, aj ty si predtym bola takmer anorekticka? Ja som jeden cas ked uz som brala lieky a mala som naspat normalnu vahutak velmi chcela schudnut, ze som zacala brat prehanadla, pila som tri dni kolu zero, cvicila som 4OO brusakov denne. Takto to slo par dni, potom prezieracka a postupne som pribrala na 78. Najhorsie su na tom tie problemy, kradnutie penazi na sladkosti, to zufalstvo, chute, sklamanie dovery u blizkych. Teraz uz nie, ale myslim, ze to znova pride tak ako stresy v skole. Myslim ze priberanie z liekov sposobuje skoro taky problem ako to, preco ich beriem. Lebo predtym som mala depresie a problemy so sustredenim, s kamaratkami, lenze teraz robim strasne sceny doma, som nervozna z chudnutia a mamka mi uz neveri. Ak mam povedat pravdu ani ja sebe neverim.