...ked ma matka vezme ku gynekologovi, a spyta sa doktora či som alebo nie som panna, može doktor povedať či som alebo nie, po 16-stke, alebo je to lek. tajomstvo a neodpovie?..alebo ako to je??...
GYNEKOLOG???
katuskaja - no to by som ani netvrdila, pochybujem ze by to brala tak v pohode, v tomto fakt neviem ako by zareagovala, ale dufam ze to vedet nebude :)
mama nema co robit dnu ked ta bude vysetrovat, takze toho sa neboj...
mne sa zda ze uz ked tam matka s tebou ide tak uz vie ze nie si panna, ved matka pozna najlepsie svoju dceru, a niektore dievcata tam idu az v 20 rokoch, takze nemusis sa báť, matka to asi uz aj vie
vsetko zavisi od doktora, je to individualne
... ano chápeš to správne, nie som panna, už tri mesiace, pretože som bola s priatelom prvý krat, po roku aj niečo:) dakujem za rady:)inak, dufam že mate pravdu..:)
nepovie jej, že nemôže nič povedať, to je tak trošku trápne, oni vedia inak diskutovať, rozumom dospelých..napr. mamička, ak vám to nepovedala dcéra, ja nie som ten, ktorý vyrieši vašu dilemu, som len lekár, ktorý lieči vašu dcéru.......a veľa iného
Áno, matka sa opýtať môže. Mám to chápať tak, že už nie si panna a bojíš sa, aby to mama nevedela? Lekári to väčšinou aj tak neprezradia, je to len tvoja vec a nechcú sa starať do tohto problému. Tieto veci by si mala matka a dcéra vyriešiť samé. Ak sa aj tak bojíš, spravila by som to takto... Pri vyšetrení pošli mamu von a lekára popros nech to tvojej mame nepovie...určite to spraví, inak by porušil lekárske tajomstvo. Alebo choď ku gynekológovi sama bez mamy, povedz jej, že si už veľká.
..ale vieš, matka sa spytať može, a v tom pripade jej čo na to odpovie, že nesme nič hovoritť?? inak dakujem za odpoved:)
Ak ťa mamka vezme, pri vyšetrení ju lekár pošle von. Ja sa pamätám bola som u lekára, keď som mala 14 a lekár ju ani dnu nepustil. Pýtal sa ma na otázky bez nej. Mamku môžeš aj poprosiť, aby ostala von, že sa hanbíš.... A lekár jej to aj tak nepovie, je to o etike. Takéto veci sa riešia v rodine a nie u lekára vyzvedaním.