Vydat knihu - vydavatelstva

Príspevok v téme: Vydat knihu - vydavatelstva
potkanica

Ahojte...co tak na uvod hm...mam 19 rokov a asi pred tyzdnom som dopisala knihu. Ide o fantasy a ma okolo 300stran. Ide o to, ze som ju v pondelok poslala dvom vydavatelstvam. Chcela by som sa vas spytat, ci s tym matu niekto nejake skusenosti? Akoze s vydavatelstvami. Ci vam odpisali alebo nie. Lebo ja by som bola velmi rada, keby mi odpisali aj keby sa im to nepacilo, lebo aj zla kritika posuva cloveka v zivote vpred...dakujem za vase prispevky...

Evelynkaa

Ja sa snažím vydať knihu už dva roky. Je s tým mnoho starostí. V notebooku už mám 4 knihy, 1 ešte nedokončenú. Písať som začala už na strednej. Nechcem ti kaziť ilúzie ale v dnešnej dobe ide skôr o peniaze. Rozprávala som sa o tom stále s mojím profesorom literatúry, ktorý ma v tom chcel podporiť. Ide o strašné prachy. Mám diplom za poéziu ktorú mi profesor poslal na súťaž a vyhrala to. Ale píšem iné - romány.

Mám fantasy veľmi rada ale v dnešnej dobe nečakaj že napíšeš knihu na štýl HP alebo PP a pôjde to tak ľahko. Mám to v počítači vlastné knihy ale skôr pre vlastnú čítanie. Vydať knihu by som chcela skúsiť inú a potom keď sa to podarí skúsim vydať aj fantasy, ale ešte ma čaká určite dlhá cesta.

Môj strýko vydal odbornú knihu a na to musel mať 4 tituly a aj tak to nechceli hneď vydať. Si veľmi mladá, nečakaj že to pôjde tak ľahko, ak môžem poradiť, choď na vysokú, vyštuduj literatúru ak ti na tom tak veľmi záleži a potom sa už na to možno budú pozerať inak. Si na Slovensku, nečakaj zázraky na štýl Rowlingovej.

Ja viem že sa to môže zdať že som protivná ale len ti chcem dať vedieť ako to je. Veľmi mi pripomínaš mňa pred dvoma rokmi ale ono to naozaj nestačí. Si mladá, vyštuduj najprv, môžeš začať písať odborné články, alebo články do škol. novín a popri tom nič ti nebráni tvoriť a písať.

Až potom uvidíš čo to je a či to naozaj je to čo chceš. Pretože to nieje niečo také že jedného dňa sa zobudíš že chceš vydať knihu. Urob si najprv meno inak ;-)