Ahojte neviete prosím kde by som na Slovensku konkr. v Ba kupila sojove jogurty napr značka Alpro ale je jedno ake len nech su sojove dakujem
Sojovy jogurt prosím pomoc
s tym mliekom a mliecnymi vyrobkami, sama na sebe vidim, ze ked ich nejem a nepijem, moje priedusky su na tom ovela lepsie, pritom som dlhe roky fajcila dost velky pocet cigariet a kasel a zahlienenie som nemala. lebo som nepila mlieko a nejedla syry a spol. okrem toho, napr. jogini mlieko piju, v malom mnozstve, lenze pri jeho vareni pouzivaju rozne korenie, ktore zabranuju zahlieneniu. ale to je uz ina debata. ja mlieko nepijem, vapnik mi nechyba, dodavam si ho z inych zdrojov, vela zelenin, orechov, semiacok je ovela lepsim a prirodzenejsim zdrojom.
este som chcela dodat, treba si uvedomit, ze napr. kravske mlieko je to iste ako nase materske, ludske. a aj materske mlieko je urcene len na vyzivu babatiek, kym im nenarastu zuby. takisto kravske mlieko je urcene pre teliatka. pre nich je vhodne, pre cloveka je to vsak nieco uplne neprirodzene. a nie je to len moj nazor. to, ze mlieko je prospesne, je mytus, nic viac.
Ja nevytvaram postrehy ale zaznamenavam ich bezohladu na to ci je Cinanov miliarda alebo biliarda..
no, tvoriť postrehy na základe plešatosti jedného človeka nie je bohviečo, ja skôr dôverujem takým postrehom, ktoré berú do úvahy miliardu Číňanov.
kaciatko 7: inak čo sa týka toho mlieka a zahlieňovania, sú rôzne teórie, ja som naopak čítala už viacero článkov, kde to vysvetľovali inak. Mlieko nevyvolá zvýšenú tvorbu hlienu, ale tuky, ktoré sú v ňom práveže uľahčia prechod hlienov dýchacími cestami. Takže mlieko je vraj vynikajúci pomocník pri vykašliavaní, kto sa hlienov potrebuje zbaviť, mal by piť mlieko a hlieny sa rýchlejšie uvoľnia (preto sa zdá, že sa tvoria a že je ich viac, ale v skutočnosti ich telo nevytvára, ale ľahšie sa ich zbavuje).
To nie je teoria, len moj osobny postreh :)
facebookerka: Aj Číňania sa stále ládujú sójou a majú vlasy a sú najpočetnejší národ na svete. Takže v tvojej teórii bude asi chyba :))))
samozrejme, vsak pri takom prijme fytoestrogenov v podstate by musel byt zazrak, aby plodny bol
a ked uz, jedine, o co by som mozno zaujem mala, tak by bolo studium metabolickej mediciny, bohuzial na fakultach sa nou zaoberaju len par hodin za cele studium, je velmi podcenovana, pritom vela chorob ma suvis s metabolizmom. to len tak na okraj debaty. a ked uz tvrdis, ze soja je zdraviu prospesna, uved tu nieco o tom, nielen do vetra rozpravat.
Inak Bukovsky sa vkuse laduje sojou, mozno preto je plesaty a neplodny