Som na par mesiacov v zahranici a potrebujem si dat predpisat antikoncepciu. Ma s tym niekto skusenosti? Ako postupovat?
predpisanie antikoncepcie v zahranici
do zahrania sa chodi pracovat a studovat a nie silazovat
a teda hlavne-predpisu ti ju u GP-teda u obvodneho.
v Anglicku je antioncepcia zadarmo, neplatis teda fixny poplatok 7.20 za recept.predpisat ju moze aj zdravotna sestra ak je nurse prescriber.vseobecne povedane-dostanes sa k nej velmi lahko a zadarmo!.avsak o nejakych pravidelnych kontrolach sa velmi neda hovorit:-(
bola som rok vo francuzsku, antikoncepciu ziskas zadarmo v centrach pre planovane rodicovstvo (ak si maloleta alebo studentka na vysokej - ak aj ne, tam dostanes antiku velmi lacno). celkovo je lacna vo francuzsku. bez odberov samozrejme. vo centrach planovaneho rodicovstva je to na randez-vous, teda si musis dohodnut termin v tom konkretnom centre
hm, skusim zajst za obvodnym, diky moc.
Tak mas tri moznosti.Bud pojdes tak ku lekarovi a opytas sa.Ja som tiez v cudzine,a tu ti predpise anikoncepciu obvodny lekar bez ziadnych odberov krvi.Proste mu povies,ze potrebujes recept a on sa opyta aky druh chces.Ak nevies,poradi ti.Potom je dalsia moznost,ze ak tam niekoho uz poznas,poprosis,ci by ti nepomohli vybrat na ich meno.Aj to sa tu da.Alebo proste niekoho poslat doma ku tvojej gynekologicke a nech ti to poslu postou.
Jasne nejak som si to neuvedomila. Som vo Francuzsku. Ide o to ze som s tym neratala takze teraz neviem...
Jasne nejak som si to neuvedomila. Som vo Francuzsku. Ide o to ze som s tym neratala takze teraz neviem...