Ahojte,
chcela by sa spytat tych, co drzali tuto dietu a pomohla im na kvasinky, co presne sa moze a nesmie jest a odkial si zadovazili tie doplnky, ktore su k tomu potrebne. mam o tom nejake informacie, ale potrebovala by som to vcelku a od niekoho kto to drzal a pomohlo mu to...
dakujem za kazdu radu :)
Kandidova dieta
ked som odtialto odchadzal,admin napisal,aby som ostal,ze tu bude zmeny a ze sa to tu bude cistit
evidentne sa to nerobi,kedze su tu stale vase prispevky
kariol, eskimaci podla teba su teda vymysel ludi a vsetci su mrtvi, lebo ti sa zivota mnohi velku vacsinu roka LEN masom a tukmi
Myslim ze by si si mal nieco nastudovat aj z inych zdrojov, nielen z tvojich,zrejme velmi omylnych.
Nasa vlastna pecen vie totiz vyrobit z bielkovin velke mnozstva glukozy(proces znamy ako neoglukogeneza), takze sa da zit uplne bez jedenia sacharidov, hoci to samozrejme nie je velmi zdrave.
Kazda dieta, ktora nie je dostatocne rozmanita nedostava moju podporu, len ked je nevyhnutne potrebna na urcite zdravotne problemy, aj to podla moznosti len docasne.
paleo.len mu daj.
Ja som nie sice prilis zastanca silne masovych diet, ako je napr Atkinsova, ake tvrdit, ze telo je navrhnute na spalovanie sacharidov a nie na tukov je stara velmi omylna teoria. Ved samo telo si vyraba tuky zo sacharidov, aby malo rezervy v pripade hladu, tj obcasna ketoza je pre telo aj potrebna, inac sa tukove zasoby hromadia a hromadia, az nas doslova zadusia(vid sucasny stav cievnych ochoreni veducich k porazkam a infarktom.)
Inac propagovana pyramida jediel, ktoru tlacili v USA dlhe roky viedla k sucasnemu stavu obezity, lebo davala silny stres na sacharidy, ktorych telo ani zdaleka tolko nepotrebuje, ako oni odporucili a uberala z bielkovin a tukov, ktore telo potrebuje pre svoju cinnost.
Rozne teorie na skodlivost tukov a bielkovin boli dokazovane znicenymi tukmi(tepelne a chemicky, ako su vsetky, ktore nie su vyslovene oznacene panenske) a denaturovanymi bielkovinami(vyprazane, varene, mikrovlnkovane)
Inac tuky sa mozu postupne spalovat aj bez vytvorenia ketozy a acidozy, lebo teplo(termogeneracia), ktore vytvara telo aj bez ketozy je hlavne z tukov a sacharidy sa pouzivaju hlavne na vyrobu mechanickej energie(prebytky sa menia v peceni a bunkach na tuky)
tak pekne mimo si ty,jedine co som preskocil bola ketoza,ktorej dosledkom je acidoza
ja nastudovane mam,co sa o tebe povedat neda,a ked nieco ovladam,tak akurat toto
bez sacharidov si mrtva
karioll2, blaznis alebo si robis srandu? ako mozes povedat, ze po vynechani sacharidov zomries na acidozu? - je to velmi nespravne co si napisal/a (ak telo frci na tukoch hovori sa tomu ketoza, a je to pre telo prirodzeny stav - navzdory tomu, co do nas tak vehementne hustia media a mudrs z kazdej strany! a ak si myslis, ze napr. obilniny su zasadotvorne, tak sa velmi skaredo mylis a vo vlastnom zaujme si nastuduj nieco z biologie/chemie) :))
- vela ludom by sa ulavilo od velmi vela chorob, ak by sa dokazali stravovat, tak ako sme na to predurceny...
- len priklad zo zivota: uz by som bola nejaky ten rok mrtva (a mnozstvo dalsich ludich), ak by to co si napisal bola pravda...
- nikdy som sa necitila lepsie ako teraz, ked jem paleo - co je vlastne nieco ako tato "proti kandidova dieta"
:)
clovek primarne ide na sacharidy,musis mat aspon 150g denne,inac ti telo zacne spalovat tuky,vznikne acidoza,prestane ti fungovat telo v kyslom prostredi,moze dojst k rozvratu vnutorneho prostredia a mozes zomriet(to je to,co mal sudruh prezident schuster)
maruska, zvyky a dlhe roky nezdravej ale chutnej stravy sa nedaju zialbohu tak rychle vykorenit.
Tak aspon raz za mesiac si aj ja zoberiem mensiu davky vyprazaneho alebo hranolkov, plesnivy syr a podobne a nieco velmi sladke, s normalnym cukrom(som diabetik a to je uplne nono), aby som ostatok casu vedel drzat tu novsiu a zdravsiu stravu, na ktoru, dufam , si dokonca mozno niekedy aj celkom navyknem
Znacna cast z nej velmi blizka vitarianstvu a makrobiotike s pridanymi nejakymi doplnkami, podla potreby.
Ved nakoniec ked sa clovek do niecoho nuti, s cim nie je spokojmy, vytvara to zbytocny stress a nespokojnost a to tiez ovplyvnuje zdravie
caute,
od pondelka som sa na to dala... vynechala som sladke vody, pijem nesladeny caj bylinky a matovy...a mineralku...jem len maso na prirodno, bez prilohy (co mi nenormalne chyba) ziadne salamy...ale syr som si dala...aj jednu ciernu zemlu s tekvicovymi semiackami.. v nejakej knihe som nasla ze sa to moze... som z toho truhlik lebo vsade pisu nieco ine. okrem toho vela zeleniny (som jak zajac :))a vecer si davam probiotika ze dophilus super s jablkom... kvasinky zmyzzli... zatial. ale idem dalej... sem tam ma prepadne nenormalne chut na hranolky...vyprazany syr...rezen....opekane zemiaky aaaaaach :)
ivka, ked candidu nevyhladujes, tak sa jej nezbavis dlhe mesiace.
A akekolvek sacharidy az na celkom male vynimky su pre nu potrava.A aj celozrnne produkty obsahuju hromady skrobov, ktore sa v zaludku premenia na cukry.....
Takze ziadne "zdrave celozrnne produkty" sa nekonaju pokial nie je kandida vyhladovana, vyzabijana protikandidovymi doplnkami, vymetena a nahradena v crevach probiotikami.
Protikvasinková diéta: Vyradiť z jedálného
lístka sladkosti,výrobky z bielej múky,lúpanú
ryžu,sladké malinovky. Obmedziť kávu.
Zaradiť by sme mali vo zvýšenej miere jogurty
s probiotickou kultúrou / čím menšia trvanlivosť
jogurtu,tým väčšia pravdepodobnosť živých
probiotických kultúr/,výrobky z celozrnnej múky,
bylinné nesladené čaje. Účinné je aj zvýšené
konzumovnie čerstvej cibule a cesnaku.