Sme staršie sídlisko, vyhľadávané mladými rodinami pre pekné prostredie a zeleň. S novými nájomníkmi však pribúda žiadosti o výrub stromov / 25 ročné brezy/ vraj im robia zdravotné problémy- alergie. Mne osobne je tých stromov ľúto, skrášľujú prostredie.Doteraz stromy nevadili a vyrástlo tu už viac generácií.
Aký je váš názor.
Zeleň na sídlisku a alergie
cim zije clovek v domacnosti sterilnejsie a vonku znecistnejsom ovdzdusi..tym je viac alergii a autoimunitnych ochoreni..citala som zoapr clankov o tom kde porovnavali deti z roznych skupin ..a deti, ktore nezili vo velmi sterilonm prostedi (ale nie zasa v spine) boli na tom zdravotne lespie ako tie, ktorym mamy nedovolili hrat zo zvieratami, vsetko cistili savom a prevarali..
stromy (akekolvek) cistia vzduch, ak ich vyrubu, bude to este horsie,,pel dokaze preletiet niekolko kilometrv (v zavislosti od druhu rastliny) ak vyrubu vase prileti odniekal inakadial..ale zhorsi sa to este o smog a podobne zalezitosti..moj nazor je nerubat
ja to riesim tabletkami a dufam, ze pomozu:D utekat pred prirodou nemienim, radsej si poplacem a posmrkam , popripadne sa ukycham akoby som mala byt zatvorena v dome
u nás vyrúbali topole, na žiadosť obyvateľov, ktorí netrpia alergiami. a brezy nechali. tie až tak "nealergikom" neprekážajú, na jeseň z nich totiž nič nelieta v ovzduší. mne je ľúto tých topoľov, bola tu z nich krásna alej, pod nimi rástli šampiňóny....
ja som alergička, ale kvôli svojej alergii by som určite nechcela aby vyrúbali stromy na sídlisku... veď ako to potom bude vyzerať? Ako betónová džungľa fuj... keď som alergik s alergénmi sa stretnem aj keď na mojom sídlisku nebude ani jedne strom či kvet... napr. môj sused zasadil orgován takmer pod moje okno... na orgovány mám asi najväčšiu alergiu, ale nešla som za ním a nepovedala som mu, vieš čo... vyrúb ten orgován lebo mám na ňho alergiu... veď keby neboli rastliny ako by to tu vyzeralo? a navyše ak viem, že mi robí problém dané obdobie buď vychádzam z domu minimálne alebo beriem svoju alergiu ako súčasť seba a žijem s ňou...
vzduch je presyteny pelom, vonami, alergenmi, lebo clovek vyrubuje lesy a vzduch sa nestiha cistit. plus k tomu rozne vypary z tovari atd ... :D a ked sa vzduch necisti, lebo nestiha tak je vela alergenov a nas organizmus nestiha a tak vyvola aleergiu ... tiez pekne logicke :D
a pred 100 rokmi neboli mozno take alergie, lebo bolo menej tovari, viac lesov :D moja teoria :)
No napriklad Crohnova choroba, zevraj v USA sa ju snazia liecit tak, ze daju vypit ludom vajicka larvy alebo podobne cerviky, a udajne sa im po tom ulavuje, aspon nadpolovicnej vacsine...
Zeby extremne premnozenie tych alergenov sposobilo tieto alergie tiez.. ?
zmysel to dava tiez :D
len z coho si vybrat teraz... :)
ja zijem od narodenia na vidieku, za domom mame les , luky, kopce.... vzivote som alergiu nemala, na nic, mohla som chodit kde som chcela, robit co som chcela. u nas nikto nikdy nebol alergik. zdetit som to nemala ani po kom. a teraz v dospelosti bum.vsimla som si, ze je nehorazny narast pupav, su vsade.doslovne vsade.a asi preto tento rok u mna vypukla alergia.mam asi vsetky priznaky, ktore mat mozem.svrbenie nocha, tecenie z nosa,svrbenie oci, opuch oci, kaslanie a kychanie. imunna som bola, v sterilite som nezila a aj tak to prislo... to bude chyba v systeme nejaky error vtejto dobe :D