Ploché nohy u detí

Príspevok v téme: Ploché nohy u detí
duška

Prosím o radu niekoho kto má podobný problém.Môj 5ročný synček má posledný rok takýto problém.2krát za mesiac sa mi v noci zobudí s plačom a bolesťami nôh.Od píšťaly smerom ku prstom.Boli sme s tým u ortopéda,ten nám predpísal ortopedické vložky do topánok a vtierať Ibalgin gél.Neviete mi ešte niečo poradiť,aby nemusel tak trpieť?Tri mesiace prešli on návštevy ortopéda a stav sa mu nezlepšil.Všetkým vopred ďakujem.

ivkaj

ahojte tiez mam dcerku ma 4rocky a doktor nam tiez povedal ze ma ploche nozky na zaklade toho ze sme boli za nim lbo ked chodi tak dava spicky ku sebe a nie od seba.tiez jej predpisal vlozky ...
ake cviky by boli pre nu dobre aby sa naucila a zvikla si chodit spickami od seba je aj gulata ale nie moc tucna tak trosku pri sebe ....
viete niekto nejake odskusane cviky alebo masaze????
alebo mate skusenosti ako ju nauct spravne chodit???
dsakujem

adel43

ahoj, ja mam ploche nohy uz od narodenia, co mozes najlepsie pre neho urobit bude, ak s nim budes vela cvicit na nozicky,viem ze ho to bude dost boliet ale radsej teraz ako neskor ked bude dospievat, teraz sa mu to este moze napravit. robit mu masaze a daj pozor aby nepribral, pretoze tym ze by pribral, viac by zatazoval chodidla, co nieje pri plochych nozickach dobre,samozrejme co sa tyka obuvy, musi mat ortopedicke vlozky a dost pevnu obuv, nemal by nosit sandalky, alebo len nejake take platene topanocky,

jajka001_

ano spominam si ze to bolelo ked som rastla :) taka zvlastna bolest. pamatate si na Perinbabu, ked Jakub vyskočil z veze na perine, a rastol a krical? od bolesti, ze rastie?

esty

nie je zač, mne sa tiež pred dvoma rokmi dcéra sťažovala a niekto mi povedal, že dieťa rastie. Tiež mi to bolo čudné a nikdy som o tom nepočula. A samozrejme mi z dectva tiež už nepamätáme,čím sme prechádzali. A prešlo to, zatiaľ sa mi od vtedy nesťažovala.

katerin

ďakujem esty za článok, vlastne aj náš lekár to uzavrel rastom (malý je na svoj vek dosť veľký) len ja som tomu moc neverila, proste som nechápala, že ho to môže bolieť až k plaču ... v článku je to viac rozpísané a skoro vo všetkom sa mi to zhoduje s našim problémom. Tiež je pravda, že som vyskúšala pri bolesti všetko možné, ale najviac sa mi osvečilo masírovanie alpou. Ešte raz vďaka.

katerin

Tiež mám 5ročného syna a s týmto problémom sa trápime už vyše dvoch rokov. Niekoľkokrát som to spomínala už pri vyšetrení - nič ... skončilo to tým, že tiež keď ho tieto záchvaty bolesti chytia tak nožičky masírujem. Chytá ho to nepravidelne, niekedy sa na to zobudí v noci, ale stáva sa to aj cez deň keď príde zo škólky, netrvá tá bolesť dlho, ale musí byť nepríjemná,často si pri tom poplače. Neviem sa dopátrať čo môže byť príčinou ... a aj ja sa pripájam s prosbou ak nám vie niekto poradiť.Ďakujem.