V škole preberáme na biologii virusy a bakterie...a ucka nam dala vypracovat projekt na temu ako nedostat chrípku (bežnú, nie prasaciu alebo vtáčiu). pozerala som info. uz skoro vsade ale nasla som len co robit ked uz mate chrípku. Neviete nejake rady na prevenciu?? dost by som ocenila:DD
Ako nedostať chrípku
akoze Japonci su extra ohladuplni vies, to na Slovensku by si asi nenasiel
Co tak lekarska satka na usta a nos?
ked na teba niekto kychne na ulici alebo v buse, tak ti ani tie umyte ruky nepomozu :( umyvanie ruk pomaha skor proti zltačke a podobne. a je to samozrejmost
a umyvat si ruky ked pridem zvonka, chytam klucky na dverach, aj uchytane ovocie z obchodu umyt. Ked niekto je chory radsej sa mu vyhnut, nepodavat mu ruku. Chory ma vo vlastnom zaujme smrkat do vreckovky a pri kasli si zakryt usta vreckovkou. Je vedecky dokazane, ze pri kasli lietaju virusy v kvapockach az 9 metrov. Chory nema na verejnosti chytat kazdu verejnu vec, ked nemusi. A hlavne byt izolovany aj ked ho pre to vyhodia z roboty. Prajem takemu zamestnavatelovi, ked nuti zamestnanca aby robil, aby od neho dostal tu chripku a z nej ochorel na srdce a dostal infarkt.
Keby to niekto vedel dostane nobelovu cenu
mat silnu imunitu. cize pravidelny pohyb, pravidelny pobyt na vzduchu, otuzovanie, prijem vitaminov v prirodnej forme, zdrava strava. ale aj tak mozes ochoriet.