Oblecenie do prace - preco nie teplaky

Príspevok v téme: Oblecenie do prace - preco nie teplaky
zuzula11

Mam problem s kolegynami - po 5 rokoch na materskej stravenej v rifliach a tricku som nastupila do prace ...ucim na strednej vyberovej skole ... problem je, ze sa nemozem pozerat na kolegyne, ktore chodia do prace v teplakoch a teniskach ... neviem, ako to beru ziaci, ale mne sa to zda nevhodne... ja sa snazim obliekat elegantne,casto ma kolegyne pre to ohovaraju ... ja si jednoducho tenisky do prace nedam, alebo tricko spod ktoreho trcia nechutne sunky, vidno podprsenku ci tangace ... mozno budete oporovat tym, ze pohodlie nado vsetko, ale podla mna existuje - alebo by aspon mal - nejaka etiketa obliekania ... Co vy na to?

linaja

K takýmto témam sa ľudia dostanú úplne jednoducho, hlavne, keď chcú niečo propagovať :D Ako napríklad toto tu podo mnou :D

Tyna_Mal

Tak takú kolegyňu by som teda brala. Veď je to každého vec, čo nosí na sebe. Vďaka bohu, že mi nemáme v práci dress code. To by som dala hneď výpoveď. Síce pracujem v sklade a musíme mať pracovné oblečenie a topánky, ale kupujeme si ho sami podľa toho, aké chceme. Ja si ho objednávam z www.ardonsk.sk , pretože už ho mám vyskúšané a je mi pohodlné.

Cariboo

by ma zaujimalo odkial vytahujete tieto "zaprasene" temy... vam sa to zobrazuje odlisne ako mne? lebo ja ked sem pridem, tak vidim aktualne temy a konec...tu sa objavi neraz tema z roku 5

Magy

upsss... tak to sme sa kuscik sekli :DDD
to je tak, ked sa clovek zacita a zahlbi do problemu, vsetko ide stranou, aj datumy :D

Magy

zuzula - zjavne nejdes s davom... pardon, s oveckami. ;)
potom je jasne, ze ty si ta zla. :P
--
k teme - absolutne suhlasim s tym, ze na kazdu prilezitost (a povolanie), patri urcite oblecenie. ci uz vzhladom, alebo ucelom/funkcnostou. ucitel nemusi byt ako zo skatulky alebo ako vystrihnuty z modneho katalogu, ale teplaky - to je tiez chory extrem.
osobne si myslim, ze aj ten telocvikar ma prist do skoly ako clovek/ucitel a teplaky/cvicebny ubor, si obliect tesne pred hodinou. je to jeho takpovediac pracovny odev. alebo ste vari videli kuchara behat po ulici v zastere, ci chirurga v zelenom, kym este len siel do prace??? ja teda nie.
lenze problem je aj v tom, ako napisala jaja, ze dnesni kantori su casto len parodia na ucitela. samozrejme tomu nahrava aj legislativa, ked si decka mozu dovolit prakticky cokolvek a neexistuje adekvatne potrestanie.
takze zhrnute a podciarknute - adekvatny odev rozhodne ano, ale rovnako dolezita je aj osobnost a pristup ucitela. to je uz ale na inu temu, tu sa bavime o teplakoch.

aadriaanka

Jednoockoo, gynekológ v monterkách čooo :D

Zuzula11 ako môžeš tvrdiť, že si nikdy nemala so žiakmi žiaden problém? Prihliadnuc k tomu akí sú v dnešnej dobe puberťáci tomu skrátka neverím. A ja osobne som na žiadnej škole nemala žiadnu teplákovú učiteľku...okrem telocvikárky.