Atopický ekzém - liečba-diéta - 6 týždňov

Evelyna7

u nasho maleho (1,5 roka) sme nejak skĺbili rady odtialto a navstevujeme kupele Smrdaky a nejedavamae cokoladu a jahody a pokozku premastujeme protopan mlieckom a k tomu cez leto absolvujeme chorvatsko aspon na 14 dní a zvládame to :)

ninaw

počas obdobia ekzému vynechávame u syna čokoládu a citrusy preventívne aj alergia na ne mu nebola diagnostikovaná a potierame šupinkaté extra suché svrbiace fľaky protopan-om a do týždňa sú zmiernené a po natretí asi do desiatich minút ho to nesvrbí lebo sa nedriape

Tinuska111

Ako môžete povedať, že atopického ekzému sa nedá zbaviť? Ja mám atopický ekzém od 3 mesiacov života. Horšie obdobia bolli aj zlé vyhádzaná, v Smrdákoch v kúpeľoch, pri mori, vždy sa to len podliečilo, ale úplne nezmizol, potom sa pridala astma a trávenie. Až potom mi došlo, že kožné ochorenia a aj ekzém spôsobuje zlé trávenie a aj mne to došlo až keď mi pečeňové testy stúpali, žalúdok sa zapálil a kopec tráviacich problémov prišlo. Keď som si dala dokopy trávenie, ekzém sám zmizol, konečne ! Škoda, že som na to neprišla skôr! Ľudia, kto máte ekzém, musíte si dať dokopy trávenie a imunitu ! Kto máte záujem, napíšte, poradím, ako sa zbaviť ekzému !

Kaskader1

Ahoj, rovnako hladam tu temu, mam pocit, ze islo o Stopalerg (je to jediny, ktory splna kriteria, ze ide o slovensky vyrobok a ma zaroven prirodne zlozenie).. ak najdes, daj prosim vediet a potvrd do sukromnej spravy. Dik.

Viveroba

Mne funguje ist decku s atopickym ekzemom prikladom v stravovani. Sebe som tvrdo zakazala tieto potraviny a so synom papame spolu to, co mu prospieva. A prospieva to aj mne. :-)

karioll2

uz som o tu pisal sto krat,atopicky ekzem sa neda vyliecit,daju sa iba zmiernovat priznaky
v zasade ide o alergiu,ktorej prejavom je atopicky ekzem,senna nadcha,astma,cize maly atopik vo vacsine pripadov vyrastie do astmatika
nie som lekar,ale s hormonalnymi mastami by som narabal velmi opatrne

ivavava

Ahojte, mam 7 mesacneho synceka,pred mesiacom sa vyhodil, myslela som si ze je to nasledok ockovania a zo zaciatku a prve dni som tomu nevenovala prilisnu pozornost, zacalo sa to stupnovat, navstivili sme koznu lekarku, predpisala nam hormonalnu masticku Advantan a na premastenie LIpobazu po krorych atopicky ekzem ustupil, ale akonahle som Advantan vysadila syncek sa vyhodil na celom telicku znova tu masticku uz nechcem pouzivat lebo ma vela vedlajsich ucinkov, pouzivam teraz Atoderm z biodermy ale nepomaha a nasadila som mu liecbu probiotikami BioGaia ale vysledky zatial ziadne iba zhorsenie, prosiim poradte mi niekto ako dalej, je strasne pozerat sa na vlastne dieta a nevediet co robit

- mira

Suns, atopický exém je z poškodenia tenkého čreva. Diéta spočíva v bezlepkovej strave, bez mlieka a mv, zemiakov, cukru a ovocia, sladiť málo obilným sladom. Črevo sa zregeneruje obilninami : ryža natural, pšeno, kukuričná krupica, pohanka a bezlepkové cestoviny. K tomu zelenina a po čase trochu strukovín, semienok, rýb panenský olej. Dbať na prísun minerálov, najlepšie z morských rias.
Špecia na regeneráciu čreva je škrob kuzu, ktorým môžeme zahusťovať jedlo.
Keď sa zregeneruje črevo a očistí organizmus od toxínov, očistí sa i pokožka. Treba k tomu dosť trpezlivosti, ale oplatí sa.