Ahojte, mám taký dostť zvláštny problém ale už neviem ako ho mám riešiť, preto sem píšem. Už nejakú dobu mám zbytočné obavy a strach spojený s trávením. Týka sa to konkrétne "veľkej" potreby. Mám proste neodpodstatnený strach z toho, že ak nepôjdem na veľkú doma, budem musieť ísť inde a z toho mám strach. Ale tým to nekončí. Potom, keď som niekde, napríklad v škole, začnem mať hrozný strach, že čo ak budem musieť ísť na veľkú, až sa mi z toho začne dať a musím ísť:(... To isté sa mi stáva, napríklad, keď mám ísť vybaviť nejakú dôležitú vec, zažnem myslieť na to, že čo ak...začnem sa báť a príde to...:(...Ja už fakt neviem, čo robiť, nikomu som o svojom probléme nepovedala, iba priateľovi čiastočne...Stále mi to kazí náladu. Ten strach je vlastne z toho, že, čo ak sa mi bude dať a nebude kde a náhodou...alebo, že niekto zistí, že som bola...veď viete...Proste už neviem, ako to riešiť, niekedy sa mi podarí na to nemyslieť, napríklad ak som celý deň doma, je všetko fajn...nemyslím na to...ale už sa mi to stáva skoro každý druhý deň...Nemáte niekto podobné skúsenosti?? Viem, že je to psychického pôvodu, ale neviem ako sa toho zbaviť:( Prosím poraďte:)
Prehnané obavy spojené s trávením
no to by som sa mohla naučiť ovládať, lebo na mňa keď to príde, proste musím ísť hneď, nevydržím...
Keď som sama doma, nemám žiadny problém. Súvisí to len so školou alebo inými dôležitými vecami...
- vyprazdnuj sa viac,
- nauc sa po stojacky a triafat presne,
- nauc si ovladat svoj zvierac, aby si vydrzala.
ale ja fakt neviem , ako sa toho úplne zbaviť:(:(
elly: tak si doma trenuj, ako dlho vydrzis neist na zachod, ked budes vyprazdnena a dojde to na Teba.
slinki:
tiez nesadam. Ale niekto si dava na zachodovu dosku dost toaletneho papiera a tak si sadne.
A samozrejme na zachody sa nesadaaaa! jedine tak, ze si misu treba oblozit papierom:))
Mne sa minule stalo, ze som cestovala ECckom a sla som curat..a hajzel tam bol vo vnutri riadne obsraty, ale povedala som si, ze nejak to prezijem. tak som sa vycurala a ked som sa vratila do kupecka, tak ako napotvoru sla po mne zenska z toho kupe, kde som sedela a tak to mohlo vyzerat tak, ze to ja som obsrala ten zachod :D :D a este ked sa vratila, tak rozpravala kamoske, ze shitting a bla bla (lebo anglicanky boli).. :D tak to len na pobavenie moj pribeh:))
AdamKrt, hm, mne je cudne, ze niekto na cudzie zachody vobec SADA. Ja sadam len na nas doma. Mimo domu nikdy v zivote. Tak som naucena odmala...
TO VIEM ze je to v mojej hlave ale neviem to odtiaľ dostať, mám strach napr. že sa mi bude dať v autobuse a budem musieť niekam utekať, aby som stihla...alebo sa úplne bojím cestovať diaľkovými autobusmi,ak tam nieje WC, lebo ja si to vlastne robím všetko sama:(...sama sebe napriek:(
bingham:
staci jest viac vlakniny a budes mat normalnu. A ak je aj redsia, tak staci hlbsi predklon, aby to bolo co najtesnejsie nad zachodom. No chce to spravne mierit :)))