Prosim vas, ked chcem obmedzit chlieb, co namiesto neho mam jest? Nevravim, ze uplne vylucit, ale co najviac :(..
ja som zvyknuta na ranajky normalnme sa najest, nic ine ma tak nezasyti ako pecivo.. :(
vdaka
co namiesto chleba?
upecte si vlastny celozrnny chlebik, pridajte donho len celozrnnu muku (na trhu su rozne druhy, psenicna, pohankova, amarantova-aj pre tych, co maju celiakiu), cistu vodu, cmar, sodu bicarbonu, vlocky, rozne semiacka, slnecnica, lan...a mate istotu, ze budete jest nieco naozaj zdrave a neskodlive...takyto chlebik je fakt dobry a urcite sa z neho nepribera. a dokonca, nepotrebujete ani pekarnicku, staci klasicka rura.
Tmavý chlieb ,no je potrebné pozrieť zloženie ,alebo byť pri pečení,lebo pokiaľ viem veľa pekární pridáva do chleba skaramelizovaný cukor,no a to už potom nie je celkom vporiadku.ja si neviem predstaviť život bez chleba.
ja po viac-menej uplnom vyluceni chleba som zacala jest ryzove chlebicky (ci uz ryzovo-sojove alebo ine, ktore boli v ponuke - ono to vyzera ako maly polystyren). alebo kedysi som jedla aj vlaran. ale najcastejsie jem celozrnne pecivo - aspon oklamem zaludok, ze do neho necpam klasicky chlieb...
ja som bola nutena obmedzit take veci, kvoli celiakii. jem ryzove chlebicky,alebo celiaticky chlieb. zvykla som si a zasyti ma uz aj suchar :D
no ako tu uz pisali, tmave pecivo, celozrnne a take je zdrave a nepribera sa z neho tak.
moja mam zas zvykne jedavat psenicne suchare.
no najednoduchsie asi bude papat namiesto chleba celorznne pecivo
no to je teda problem :D
A preco chces chlieb obmedzit ? ved tmavy chlebik je zdravy :-))