mám 18 a nechcem msa viazat ........ !!!

Príspevok v téme: mám 18 a nechcem msa viazat ........ !!!
henrieta41

Som mlade studujuce dievca. CAsto dostavam pozvanie na tzv. rande alebo co , proste ist s chlapcom na kavu alebo von . No ja zvycajne sa snazim slusne odmietnut lebo viem ako by skoncilo keby idem raz , pravdepodobne by to potom islo druhykrat a taaak..
Snazim sa venovat HLAVNE skole. Chcem dobre zmaturovat a dostat sana kvalitnu vysku kt by ma bavila. Len sa citim blbo ked... nechcem vtzah ani chlapca. JEdnoducho sa na to zatial NECITIM . Myslite ze je to normalne???? Asi 97% dievcat v mojom okoli uz niekoho maa.. Asi som velmi narocna ale zalezi mi na tom komu svoje SRDCE otvorim. Zatial to neprislo a bojim sa aby som nevyzerala ako daka namyslena co odmieta kazdeho jedneho ... Ja by som radje mala len dobrych kamaratov ako vztah . Aspon teraz .
NEuvazujem nerozumne???

jajkafr

henrieta41 keď tak čítam čo píšeš niekedy ako keby som čítala vlastný príbeh a niekedy akokeby si mi čítala myšlienky :) ak chceš môžeš mi napísať na azet môj nick jajkafr

henrieta41

jajkafr.. taks tou prvou laskou to bolo presne ao u mna.. dialka trvalo to rok a pol a tiez sme sa videli veeelmi malo ja som u nich ani nebola lebo byva naozaj dooost daleko . Mozno som mala viac bojovat , rozmyslat inak ... mozno . Clovek sa uci na vlastnych chybach asi .
A tie ambicie... tiez uplne suhlasim . Mam vela planov co chcem v zivote a hoci mam len po 18 tke nemyslim si ze by som chcela vela a nieco co sa neda dosiahnut. Mam uz aky taky rozum si myslim...:) Skoda ze sa nepozname osobne. myslim ze by sme si mali ohladom tychto veci co povedat.... :)

jajkafr

henrieta41
nemusíš odmietnúť ak ťa pozve na kávu pozvanie slušne príjmy, ale daj mu pocítiť, že nechceš vzťah, že to berieš ako kamarátske gesto.
No a to či mám alebo nemám pocit, že o niečo prichádzam? Ani nie. Mala som 2 vzťahy. Moja prvá láska bola krásna. Myslela som si, že je to ozaj ten pravý bol to chalan o akom som snívala vždy. Náš vzťah ak sa to tak dá vôbec nazvať mal však jednú obrovskú chybu on býval na druhom konci Slovenska. Vydržali sme spolu cez net skoro 2 roky párkrát sme sa stretli bol u nás bolo nám spolu super, ale po skončení školy sa zmenil doteraz ma to mrzí :( no a druhý priateľ to je škoda reči veľmi som sa zmýlila nakoniec som zistila, že to čo k nemu cítim nieje láska, ale iba priateľstvo a on to zle pochopil takže nemám ani kamaráta ani lásku :(
Tak ako si písala aj ja by som chcela stretnúť svoju lásku niekde a vedieť, že to je ten pravý a to, aby som s ním zostala do konca života vieš ako v tých rozprávkach :D Ale to je asi len v rozprávkach :(
A tiež ešte nie som pripravená na vzťah. Vôbec si neviem predstaviť seba ako žijem v nejakom byte s chlapom a okolo mňa behajú moje detičky :D A ja nechodím do školy ale do práce a musím sa starať o všetko. Ešte na to nie som pripravená. Študujem na vysokej a ešte asi dlho budem mať strašne vysoké ambície a svoje ciele si staviam veľmi vysoko. Na prvom mieste je u mňa škola až potom niečo iné. A tiež mám rada voľnosť jednoducho zobrať sa odísť nikomu nič nepovedať, nikomu nehovoriť kde idem s kým idem a tak zatiaľ sa cítim takto dobre :)

henrieta41

jajka ahoj .. no tiez si myslim ze mam este cas . Ale prva laska bola nadherna to ti poviem ... zial je to za mnou ale snad este nieco pride:)
Inak ako sluusne chlapa odmietnut ked ta pozve niekam na kavu?? ja by som s nim rada sla ale len ako kamoska a nie hned s tym ze idem si hladdat lasku . NEmala si nikdy pocit ze o nieco prichadzas ked nikoho nemas?? JA dako extra nie iba niekedy by som rada mala vedla seba niekoho ale to neriesim nie je to az tak tragicke. NEchcem vztah co bude trvat kratko najradsej by som nasla toho praveho hned. Viem ze je to takmer nemozne.. ale tie rozchody.. No brr :( ZAtial sa co najviac snazim ucit , rozmyslam kam sa odejem na vysku a uzivam si slobodu .. A ked pride laska tak pride........ A tesim sa ked budem na to pripravena zatial nie som . MAm jasno vo vela veciach ale vztahy... to zatial ee :) Co uz so mnou ...... :) NIE?:)

jajkafr

henrieta41
ja mám 20 študujem na vysokej a rovnako ako aj pre teba ja pre mňa je škola veľmi dôležitá. Mám spolužiačky, ktoré sú už vydaté, majú detičky, ale aj také čo sa stihli rozviesť a zostali s dieťaťom samé.
Myslím si, že na vzťah mám ešte čas. Najprv chcem skončiť školu a keď budem pripravená na vzťah tak až potom sa začať viazať. Ešte stále čakám na toho pravého :)
Určite nie si jediná, ktorá ešte nemá vážny vzťah. Držím palčeky pri maturách aj v ďalšom štúdiu a určite ak budeš na to pripravená tak aj v láske :)

odpovedam

suhlasim s polievockou :-)
Ak ti vztah nechyba, tak sa venuj inym veciam, ktore su tvojou prioritou. U mna je takisto skla na prvom mieste. Prvu lasku som mala, ked som mala 16, skoncilo sa to a odvtedy prakticky nebolo nic. Na vyske som stretla chalana, s ktorym sme to najprv brali vazne, no nevyslo. Tiez som potom rezignovala na zavazne vztahy. Presiel nejaky cas a s dotycnym sme nejako vhupli do "vztahu", avsak povedali sme si, ze bude volny, obaja sme mali obavy. Paradoxne, odvtedy nam to klape :-). ten podvedomy strach asi robi vela. Ak prestanes veci velmi riesit, mas otvorenejsiu mysel. Ale neponahlaj sa a netrap sa, ak proste nieco nechces. Naozaj vsetko pride samo, niektori na rozdiel od teba skusaju vztahy, len aby nejaky mali. Takze bez obav :-))))

poliewoocka

Henika, neboj, je to uplne vporiadku...ak sa na vztah este necitis, venuj sa sebe, okoliu a blizkym, skole, aby si bola co najstastnejsia:) Laska pride vtedy, kedy ma...je uplne zbytocne sa do niecoho hrnut,ked ti to nechyba.

henrieta41

odpovedam .. je tam urcity strach . priznavam . no skor z toho ci som sama pripravena na to aby som nikoho milovala a robila ho stastnym . Potrebujem dokoncit skolu , mat niecov rukach a potom pomaly sa zamyslat nad vztahom . TAke ze prva laska to uz mam za sebou ale zial skoncilo to kvoli tomu ze sme boli malo spolu a tak .. Ale bolo to fajn.:) No pred vztahom mam akysi respekt.. ze zatial nie.