Kyselina salicylová

Príspevok v téme: Kyselina salicylová
Lubosh

čauko, neviete aká kyselina salicylová sa dá kúpiť v lekárni? Ja potrebujem buď 2% alebo 3%. Malo by to pomáhať na zapálené akné a tiež na mastnú pleť. Teda ja akné nemám už dlhé roky, ale občas sa mi vyhodí iba jedna, no veľmi bolestivá zapálená vyrážka, a vraj to pomáha...

Bgellka

V lekarni maju salicylovy lieh 1% a 2% a aj salicylovu mast 5% vsetko bez predpisu...nemaju to vsak v kazdej lekarni niekde to namiesaju niekde to maju uz balene..vyraba to vulm...ale mali by to mat v lekarnach blizko nemocnic tam maju vacsinou vsetko....co sa tyka tvojho sem tam pupienku tak by som skor skusila mast ichtoxyl vecer naniest na pupak a prelepit lebo je taka ciernohneda a na vankusi ju mat nic moc...stoji asi 1,50€ vytiahne vsetko z pupaku napovrch a rychlejsie sa pupak zahoji...

Lubosh

Ďakujem za rady, určite ich skúsim. Inak už som bol teda v lekárni a namiešali mi 2% kyselinu salicylovú. No kým sme sa pochopili. Ja som si pýtal roztok kyseliny salicylovej a lekárnička mi povedala, že to je široký pojem... Napokon som sa dozvedel, že sa to volá Salicylový lieh 2%.

radca

Je to jednoduche. Prides do lekarne a vypytas si Acylpyrin. Maju ho vsade mraky a obsahuje kvanta kyseliny salycilovej.