Poradňa zdravia

adusa989

AHOJ jessi.Mam na teba znova otazku teda mam problem.bolia ma oci ale mavam aj zavrate v hlave neboli ma nic v hlave ale je to neprijemny pocit mam to pri kaslani ,pri kychnuti,pristolici akoby sa mi v hlave nafukol balon a potom rychlo vyfukol.bola som aj na neurologii ale mam si vraj dat urobit ct-cko a potom sa uvidi no to mi je jasne ale stale neviem co to moze byt porad mi alebo mi aspon naznac o co ide mozno sa uz niekto stazoval na tento problem.dakujem vopred.adusa.

blondak

Pre všetkých co chcú niečo riešiť so svojím zdravím odporúčam stránku salus.jecool.net Sú tam dobré a užitočné rady a vedia Vám pomôcť.

Jan1234

ahoj,
mam mam 26 rokov a vysoky tlak.obvykle tak 160/90 a to aj ked uživam lieky. večer nemožem spat, citim palenie na hrudi a v ramene. k lekarovi chodim, nic zavažneho nezsitil (krv aj moč v poriadku). neviete mi niekto prosim poradit čo s tým? myslite že mam zle lieky. Držal som aj dietu a aj som zhodil. no nepomaha. Ďakujem za radu!

Jessi_1111

adusa989 = navštív psychológa, neurológa a obvodného lekára. Podla mňa prerušenie spánku nie je v poriadku. magnesium aj to ostatn é je dobré a skús pit 2-3 litre (L) vody denne. A zdravo sa stravu napr.
Raňajky: celozrnné pečivo so zeleninou, šunkou, syrom. Jogurt alebo pohár mlieka. POprípade nejaké ovocie.
Desiata: celozrnná žemľa s nejakým kvalitným rastlinným tukom (Veto, Vetíčko, Delíčko, Flora, Rama, Wajo...) ovocie . zelený čaj
Obed: Buď zeleninová polievka a zemiaky s kuracím mesom. Alebo Špagety (ktoré sú diétne a zdravé ale BEZVAJECNE si treba vyberať) Alebo niečo iné napr. francúzke zemiaky. a 3ks ovocia a zeleniny k tomu, ak nie je polievka
Olovrant: nejaké ovocie, zelenina alebo ryba (ryací šalát,...)
Večera: zelenina a ryba väčšinou ...
Na raňajky si môžeš dať OBČAS aj čokapik a musli s mliekom, opr. popr. ovsenné vločky revarené s mlieko a čerstvýmm ovocím alebo navrh na raňajky s bebe dobre rano (aj mini aj normal klasick)2-4hodiny pred spaním nejedz! Len trochu mozes pit. A pred spaním chod sa vycikaj a tak lebo aj to znekludnuje a zabudni na problemy ak mas bud v klude uvolni sa a aspon 10 min. pred spaním si vyčissti zuby aj skôr....... papapaaaa ahoj.rajem vela stastia a zdravia vsetkym. ahojte. pozdravujem vás...

xdanielax

ja myslim ze to nie je nic vynimocne. aj mne sa to obcas stava, hlavne ked som unavena - fyzicky. telo sa uvolnuje - ja to aspon pripisujem tomu :)