Je pravda,ze protiklady sa pritahuju?

Príspevok v téme: Je pravda,ze protiklady sa pritahuju?
spleen

Aky mate nazor na to,ze protiklady sa pritahuju?Pocul som vyjadrenia niektorych psychologov,ktori tvrdili,ze sice spociatku sa protiklady mozu pritahovat,ale po case si kazdy z partnerov zacne uvedomovat odlisnosti a to,ze len malo veci oboch spaja,a to sa tyka nielen zaujmov,ale hlavne citoveho prezivania,pohladu na svet,ale aj povahy.Ja som skor tichsej povahy a vzdy som si myslel,ze by som si mal najst extrovertnu zenu,ako svoj protiklad,ale zistil som,ze sa v pritomnosti takych zien citim zle,ze skor mi imponuju zeny,ktore maju opdobnu povahu ako ja.Co si teda o tom vsetkom,co sa tyka protikladov myslite vy?

terence

ked su ludia moc podobni, tak sa imho nepritahuju
ale ani o protikladoch by som nepovedal, ze sa nejak pritahuju, mozno na zaciatku hej, ale potom tie protikladne vlastnosti zacnu prekazat a neni to dobre

puťka domáca

No veru je to tak,ako píše väčšina-že na začiatku sa protiklady priťahujú, ale potom sú problémy.Aj my s manželom sme absolutne odlišní = ja som zakríknutá,nerozhodná,ustráchaná,neviem klamať a robiť to,čo je zakázané.Môj manžel je sebavedomý klamár,ktorý povie pravdu iba vtedy,ak sa pomýli a nerobí mu problém zaprieť aj nos medzi očami.Je majstrom slova aj činu,pustí sa do každej prekážky a často ide aj hlavou proti múru.Všetko vie,všade bol,všetko pozná...a strašne mi ide na nervy.Ale kedže ja som taká aká som - nerozhodná,ustráchaná,tak nič nerobím,aby sa to zmenilo.Asi som niečo také,ako tí osamelí,čo sa stále sťažujú,že sú osamelí,ale nič nerobia,aby neboli osamelí.Takže iba konštatujem,že je to tak a nie inak.

angelique

Ano pritahuju sa a velmi :-), ale bohuzial len na zaciatku. Zo zaciatku je tam ta iskricka, ze ste nasli niekoho, kto vas doplna, kto ma presne to, co vy nemate. No po case zacnete tieto rozdiely viac vnimat. Niektore pary s tym nemaju problem, no niektore sa prave kvoli tymto nezhodam rozidu a tych je vacsina. Take su moje skusenosti.

nina79

Nie,nepritahuju.V tom som sa prave sklamala,ze som vzdy hladala svoj protiklad a doplatila som na to.Treba si hladat sebe podobneho cloveka.

Lilu

to sa neda takto povedat, to je len na tych ludoch a ako si rozumeju a tak.hovori sa ze sa protiklady pritahuju, lebo sa tak navzajom akoby doplnali, svoje nedostatky atd...ale ja mam napriklad priatela ktory je povahou ale uuuuple ako ja, rovnake zmyslanie, podobne az rovnake nazory, zaujmy...ako moje dvojca :) je dokonca to iste znamenie ako ja.a clovek by mozno povedal ze to vola po katastrofe, ked su si dvaja tak podobni, ale u nas to funguje uplne skvele.sme spolu tristvrte roka a nepohadali sme sa ani raz.jednoducho nam to vyhovuje, lebo vieme co od seba navzajom mozme cakat, viem ze si nemozem dovolit toto spravit, lebo poznam svoju reakciu a taka rovnaka pripadne dost podobna by ma cakala urcite od neho.ked mu nieco poviem viem asi aku odpoved dostanem, reakcie a konanie v roznych situaciach su dost zhodne az rovnake...je to trochu vtipne ale je to tak.a pre mna je podsattne ze to klape. tak ale to ozaj zalezi od konkretnych ludi :)