Jorkshirsky terier a astma?

katy1107

Aj nám pri česaní ostane pár vláskov na hrebeni, ale keď sa češeme my, tak ich je viac. Dávame ho strihať cca každé 3 mesiace, takže srsť má úplne kratučkú, nepestujeme ani ofinku, takže obvikle stačí prečesať labky a okolo papuľky. Doma chlpy určite nikde nemám, a to sa pohybuje úplne všade (aj v posteli, čo už)Tieto psíky sú háklivé, lebo nemajú tukovú vrstvu ako bežné psy (preto ani nesmrdia), v zime mu však obliekame kabátik, lebo ho nemá čo chrániť.
Je to tvor veľmi naviazaný na ľudí, preto treba domyslieť aj to, či ho budete mať kam dať aj v prípade náhlej neprítomnosti. (keď len viac hodín)

skarletka

Ttiez mam yorka, ozaj neplzne, ale cesem ho kazdy den a na hrebeni je vzdy trochu vlaskov, no v byte na zemi ani na caluneni ani na oblieckach nie. denis@, vdaka za tvoj prispevok, ked som zacala citat predchadzajuce, skoro mi oci vyskocili, vraj yorkshira na dvor, hrozna blbost, suhlasim s tebou. Astma, dobre ti tu radia, ak chces yorka, tak si ho nekupuj, ak ho mas potom znovu predat, alebo dat prec. Skus navstivit niekoho, kto takehoto psika ma. Mozno u neho v byte by si mohla zistit svoju pripadnu alergicku reakciu. U nas je teraz yorkov neurekom, mozno aj u vas, tak porozmyslaj, ci niekto z tvojich znamych, alebo z rodiny nema a skus sa otestovat.

denis@

je to individualne. Vyvolanie astmatickych zachvatov a alergie nemusi byt pri kazdom alergikovi. Ja som aj alergicka, aj astmaticka a psa doma mam. Nemam ziadne problemy. Tym vsak nechcem povedat, ze sa to moze stat aj tebe. Ty mozes na psa (psie chlpy ci sliny) reagovat uplne inak. Ak vravis, ze pocitujes alergicke reakcie pri stretnuti so psom, NEKUPOVALA BY SOM SI TOHO PSIKA!!! Pretoze nie je lahke psa kupit a potom sa ho len tak vzdat, predat dalej. Vzi sa aj do jeho koze. Ak sa alergia/astma prejavi a ty ho budes musiet dat prec, bude to pre neho velmi zatazkavajuce.

A prosim vas ludia, to nemyslite vazne s tym dvorom. Yorksira na dvor. Uz vacsiu blbost spravit nemozes. YT nie je pes vhodny na dvor, kedze nema podsadu, iba kryciu srst. Toto plemeno je typicky predstavitel bytovych psov, ktori pobyt na dvore velmi tazko znasaju. Su to rodinne zalozene psy, ktorym odlucenie od majitela NEPROSPIEVA.

Takze dobre si rozmysli, do coho chces ist. Kazdopadne, ak sa ti prejavila alergia na psa doteraz, potom to bude len horsie a psik bude musiet ist z domu.

katy1107

Keď sme psíka priviedli domov, žiadne zhoršenie sme nepocítili, práve naopak. Syn mal vtedy dosť veľké problémy s hrami na počítačmi a toto bol preňho taký šok (nikdy predtým sme o psovi neuvažovali), že zabudol na celý počítač. Vďaka psíkovi začal chodiť častejšie von(venčiť sa predsa musí za každého počasia), je otužilejší a našiel si viac kamarátov. AJ my s manželom, keď idete s takým havuškom na prechádzku, vždy sa pri Vás niekto pristaví. Syn už vysadila aj spreje, berie už len Fixit, ja som na tom horšie ale nikdy som nespozorovala, že by ma dráždil pes. Len chcem zdôrazniť, sme alergický na všeličo možné (peľ, roztoč, obilniny,...) ale na psa som nikdy alergická nebola ani ja ani syn. Vtedy by som to asi neriskovala. Čo sa týka odolnosti psíka, netreba sa báť, je to úžasný spoločník aj na dlhé prechádzky. Náš zvládne aj túry, úžasne sa vie vyšantiť u našich na chalupe, ale v zime keď je pľačkanica je šťastný, že je doma v teple. Má 3,2 kg, takže nie je problém ho zobrať kdekoľvek na ruky ale na druhej strane vôbec nie je cinľavka. T ten náš je naozajstný maznáčik, takže kde ideme my tam aj on a zataiľ pri tom nijakú újmu neutrpel.

havinky

astmaa ja mam tohto psika uz 7rokov a mozem potvrdit ze naozaj neplzne.. vobec, ani 1x do roka.. alergiu na psov vraj mam (to mi potvrdila alergologicka) ale nikdy sa mi s nasim psom neprejavila.. ale astma to uz je trosku viac, tak neviem. Ale rozhodne si myslim, ze ak si aj toho psika zaobstarate, mala by si mat pripraveny plan, ak by ste ho napokon nemohli mat doma. Napr. ze by si ho dala k svojej mame, kedze si pisala ze uz psika ma. Pretoze ak ho uz raz budete mat doma, bude vam luto ho dat do utulku alebo ho predat, takze toto by bolo zrejme celkom vhodne riesenie aj pre vas aj pre psika keby nahodou..

jajkafr

karioll
ja keby som bola rozhodnutá, že niečo veľmi chcem ani moja alergia a astma mi v tom nezabráni. Napr. chovám v byte papagája a na dvore máme psíka. Ak mám chuť na čokoládu dám si ju aj napriek tomu, že viem, že sa po nej vyhádžem a bude mi po nej zle. To je tak človek sa učí na vlastných chybách, ale sú veci kedy si človek nedokáže povedať nie. Možno keď bude chovať doma psíka tak bude všetko. Možno sa jej astma nezhorší a možno to bude pôsobiť ako som už spomínala ako desenzibilizácia a postupom času sa jej alergia na psíkov stratí. Možné je všetko.

jajkafr

astmaa
nech sa rozhodneš ako chceš budem ti držať pršteky, aby sa ti pri tvojom psíkovi astma ani alergia nezhoršovala a aby si mala ty, aj dcérka zo psíka radosť :)

astmaa

ahoj katy a ked ste si ho doviedli nemali ste zo zaciatku zdravotne problemy??
a je pravda ze naozaj neplzne???
nechyta moc chorob????myslim ci neni moc citlivy na ochorenie????dakujem ked mi odpises

astmaa

hmm ked tak citam tak si ho asi dam len do verandy a na dvor
chudatko moje male no ale dobre na tom je ze sa este stale mozem rozhodnut ci ho vziat alebo nie....
takze este pouvazujem
budem rada ked mi tu budete stale pisat kto nieco viete diiiky
budem citat a cakat