Mama v prechode

Príspevok v téme: Mama v prechode
barboraaaaaa

ahojte. ja uz neviem, co mam robit, nemam sa ani komu vyrozpravat, lebo nadavat na vlastnu mamu nechcem. No je vazne sialena. Najprv som myslela, ze je to len chvilkova zalezitost a ze ma stres ked to trvalo tyzden no teraz je to uz pol roka a jej spravanie sa neda niekedy vydrzat. Chyta hystericke zachvaty kazdy den, za blbosti niekedy aj z nicoho nic, ked sa jej nieco nepodari. Ked jej pekne poviem, ze nech sa ukludni alebo ked som ticho tak je to este horsie. Chodime s bratom okolo nej po spickach... Niekedy je super ale ked sa nahneva. Tak sa chova neprimerane. Aj som sa chcela s nou porozpravat, ale vsetko berie ako utok na jej osobu, a som necitliva bezcharakterna a neviem co vsetko. A slovo prechod sa jej bojim aj povedat... Chcela som aj otcovi povedat, no ten jej hned vsetko vykvaka ked mu nieco poviem, a este aj vlastnu verziu, takze tade cesta nevedie... tak neviem co uz mam robit

Ak aj vasa mama je v prechode ale bola, a viete mi poradit, alebo prispiet vlastnou skusenostou budem rada... Barbora22

barboraaaaaa

aj mladsie zeny uz mali prechod takze v prechode moze byt, aj ked to moze byt ine

a aj jej mama mala skorsi prechod.

no a nepravidelny menzes mam aj ja a chora nie som, upravujem si ho antikoncepciou

karioll

44
nemoze byt v prechode,mozno iba cisto teoreticky ubytok estrogenu,z toho jej moze sibat,ale vsetko sa da liecit ak sa chce a musi byt chora ked v tomto veku uz nema pravidelny menzes

barboraaaaaa

buduci mesiac 44...

jajka, ja som jej tiez raz povedla, ze nech sa nevylieva na mne, ked prisla z roboty a privytala ma tresknutim dverami krikom... potom sa rozplakala... tak ja sa jej bojim uz aj nieco povedat, nikdy neviem ako zareaguje

jajka001_

moja mama mala tiez take strasne precitlivene obdobie, ale to mala aj riadne stresy, takze som to chapala, a ked som mala toho dost proste som sa radsej vyparila. ked sa dalo, tak som jej v klude povedala ze nekric na mna, nevylievaj si na mne stresy,a podobne. ona si to uvedomovala a bolo jej to luto len bola v takom strese ze to nevedela ovladat. ja som to brala tak ze ma take blbe obdobie a zasivala som sa pred nou ked mala taku naladu. myslim ze potom brala aj nieco na ukludnenie.

barboraaaaaa

viem, ze ja sama s tym nenarobim nic moc, pokial si to sama neuvedomi ale. Ja som jej len raz povedala jemne z usmevom, ked sa nahnevala na nejaky sacok od desiaty co nechal bracho na linke, ze mami prosim nekric ved nic hrozne sa nestalo, a ona tresla do salky od kavy ta sa vsade rozliala a nasledne hystericky zacala po mne ziapat a tresla do balkonovych dveri az sa skoro rozbili... proste staci, malickost a ona vybuchne niekedy uvazujem, ci je to len prechod. lebo niekedy je to az moc...
takze by mi asi letela jedna facka, keby som jej len naznacila, ze ci nie je v prechode. nikdy takato nebola, teda vedela sa nasrat ale toto je ako z horora...
problem, zacina byt v tom, ze ja som z toho uz na nervy, nemozem spavat stale myslim, na to, co mi vravi, schudla som uz 5kil za posledne dva tyzdne. viem ze, to z nej hovoria hormony, ale ked vam niekto povie, ze ste mu znicili zivot tak vam to nepadne vhod a podobne veci ked chyti amok... ja uz neviem

neviete kolko prechod trva?

lesslie

moju mamu a vlastne nas vsetych to blizkej dobe caka, a ked bude chytat hysaky, tak sa jej chystam v jej dobrych chvilkach pripomenut, ze je cas na prechod a ze ci sa tak citi?? normalne jej povedazked bude mat lepsiu naadu tak zo srandy, ze mami, ty si asi v prechode a zacni sa smiat a ked sa ta spyta, ze preco si to myslis, tak jej s usmevom pripomen za aku malichesrnost an teba alebo niekoho ineho zvtsila hlas...snad si tak sama uvedomi, ze uz to prislo

vela stastia:)

karioll

s tym nic nenarobis pokial si ona neuvedomi ako ju ubytok estrogenu meni a nezacne to riesit s gynekologom alebo endokrinologom