Ahoj , ak ta najdem ozvi sa prosim , mam este par otazok a velmi by mi pomohli odpovede od teba :o)
diky
hladam uzivatela nicku VEVERICKA co chodi na PRIFUK do BA
v pohode..ak ti bude vadit aj pohlad na krv tak sa nemusis pozerat..len niektore cvika zalezi do cviciaceho..na teh fyzio sme robili aj s mozgom tusim mysky (mozno to bol poktan to uz si presne nepamatam)..ved uvids, co sa ti bude hnusit a co nie..lebo sa robi aj s traviacou sustavov, kedy sa preparovali jednotlive casti
d..chemiu sme mali vsetky povinne aj anorg aj org aj biochemku., ja som tiez na cistej bio len v Ba, matiku som si nedavala, ale vraj nebola az taka strasna..neviem no:) a idem na na molekularku...
jee zdravim holky dufam ze nevadi ze sa trosku vpracem do vasej temy len mam jednu otazku : pozram ze studujete biologiu-system.biologiu , ja od septembra nastupujem na BIO tiez mam ju vseobecneho vedneho zamerania ale nie v BA ale PO.v ZS mam anatomiu+morf.rastlin,cytologiu,chemiu,latincinu,anglinu a matematiku pre biologov, myslite ze chemia a matika budu velmi tazke? mali ste aj vy podobne predmety?ako sa vam vidi vasa skola a ake zameranie, typ prace si vyberiete alebo rozmyslate o nom dobuducna? velmi dakujem za vas cas a nazor lebo som rada ze som stretla niekoho co sa stiez zaujima o biologiu a studuje ju . pekny dnik
ako...prezila som si dost vysetreni, a dost nemocnic a podobneho, nejsom zrovna najzdravsia (ale to teraz nemyslim) =takze pichat si do prsta este aj v skole fakt nemusim :D no snad to pochopia...
mi asi daju miesto toho nieco nahradne robit, ze? a moč mi absolutne nevadi :D len ta krv lebo, mi prudko klesa tlak pri odberoch, tak vacsinou odpadnem a prerastlo mi to akosi do takej mensej fobie z krvi a veci podobnych,takze...no chapeme sa :D
pockaj nechcela som ta vystrasit..ak povies vyucujucemu, ze pri pohlade na krv ti je zle nebude ta tam nasilu drzat...aj ked na takej fyzio sme si pihchsli do prsta a robili si rozbor krvnych skupin, kto nechcel nemusel, celkovo fyzio bola fajn lebo niektore veci sme robili na sebe, aj ked niektore veci boli "nechutne" napr rozbory mocu(vlastneho), ked sa to varilo s chemikaliami trosku dost to smrdelo;)
jezisku kriste...tak to si asi rovno mozem dat druhu prihlasku vo februari na inu skolu :D ...fakt ako, pohlad na krv alebo ine veci mi nerobi dobre, parkrat som tak odpadla na ulici a stacilo mi...no co teraz ja budem robit netusim
n to pitvanie sa priprav ..lebo to budete robit aj na anatomii aj na fyzio zivocichov...MRva je sice napisany, ale zvacsa to uci viacej ludi ..ak by si mala neho, bolo by to fajn
biologia bunky neviem, to som nemala a ten povinny predmet fylogeneza nizsich rastlin to tiez netusim o com je, my sme take nemali
no ten krumpal nam odporuca ten seminar zo systematiky nizsich rastlin preto, bo mame v povinnych predmetoch fylogenezu a system nizsich rastlin - a to je vraj velmi tazky predmet a vraj ten seminar je dobry doplnok k tomu, tak neviem...
no a tu mikroskopicku mam napisane ze uci nejaky M. MRVA..no tak to asi nebude predmet pre mna, pitvanie niecoho, ja odpadavam po kazdom odbery krvi len ked vidim krv, ne to este niekde na ceste nejake zrazene zviera, to mi zle pride, a pitvat to? dakujem grcam :D pokial ma tam nechcu kriesit tak tam nejdem...
a biologia bunky je tazka? totiz, za povinne predmety mam dokopy 25 kreditov, a chcela by som mat 30 aspon, aby mi za tri roky vyslo tych 180 minimalne, a ked k tomu pridam tu etologiu tak je to 28...co este k tomu? ten seminar je za 2...tak neviem ci ten...alebo tu mikroskopicku alebo co :D
etologia je fajn..prednsal to jeden ucitel zo savky..my sme to mali ako povinny premdet, som mysalela, ze aj vy..pustal nam national geographic filmy ak mu ostal cas cez prednasku:) a skuska bola fajn..take logicke veci o spravani zvierat
mikroskopickla..no podla toho kto ta uci..ja som mlaa jedneho takeho starsieho pana..bol fajn ale na pisomke neuznavaln napr ak nevdel precitat daco..ti dvaja, co som ich spominala davali vraj velmi lahke pisomky, a robili sme rozne veci..napr farbenie krvi na sklickach, rezy mikrotonom, rozne sposoby preparacie alebo pripravy trvalych preparatov -sklicok, pitvali mysku atak
latina nie je zla..da sa prezit len ta teta lezie dost na nervy, kazdu hodinu nadavala, ze takto sa nikam nedostaneme, ze nikto sa neuci a tak na druhej strane ak si napisala dobre pisomky, dala dobru znamku iba z nich, nerobila nejaky problem za dochadzku, problem ak ti tie pisomky chybali a tie davala pocas semestra nie len cez zapoctove.
a nizsie rastliny aky povinny k tomu mate??my sme mali iba botaniku a ta sa dal zvladnut aj bez toho seminara..ja som ho mala koli kreditom a koli tomu, ze to ucil fajn clovek (ten vsak uz odisiel)
Podla mna mozes kludne pod peciatkou pokracovat, ak tam mas miesto:)
ALZBEE: hej hej, uz sme sa pochopili, dakujem za rady :-) aaa do toho indexu, to mam zapisat na dalsiu cistu stranu? bo na prvej mam povinne a tam pod nimi uz peciatku...mam pokracovat v riadkoch, ci az na novu stranu pisat?
VEVERICKA: okej :) tak tu etologiu si tam supnem, a latinu teda nie... no takto, krumpal povedal, ze ten seminar z nizsich rastlin odporuca preto, lebo mame taky aj povinny predmet, a vraj je dost tazky...no a teda tu mikroskopicku si mam dat hej, neni to nejaka nuda najvacsia ? :D