Ahojte chcela by som si robiť dialkovo kurz sanitárky. Mal by to byť jeden rok.
Chcem sa spýtať ak už máte takýto kurz za sebou, ako to vlastne prebieha. Treba mať aj nejaké hodiny, alebo môžem sama študovať doma a potom sa už len na skúške ukázať? Je to tak možné? A je to aj náročné?Díky.
Kurz sanitára.
bachorky je tvoja otazka, ze odkial viem, ze si v oset. nepracovala.
mariaa
záleží od lekárov na oddelení, ale máloktorý by si dal rozprávať do svojho remesla
Jedna
máš pravdu externe môže študovať iba ak má skončenú SZŠ v odobre sestra, detská sestra, diplomovaná sestra... už ani ja ako zdravotnícky asistent som nemohla ísť externe, ale ani som nechcela :)
***osetrovatelstvo*** je siroky pojem...
ak si upratovala v nemocnici, to neznamena ze si robila v osetrovatelstve ;)
a kto na teba chodi z bachorkami?prosim ta...mas nejaky problem?
velmi jednoducho: na VS externe treba vzdelanie zdravotnej sestry a predpokladam, ze ked si sestra, tak nepotrebujes sa degradovat na sanitarku a absolvovat sanitarsky kurz. mimochodom sanitarku mozes robit aj ked by si bola absolvenkou SZŠ v odbore zdravotnicky asistent.
nakolko som z fachu, tak bachorkami na mna nechod ;)
JEDNA
a ty ako vies,ze nemam prax v osetrovatelstve?
...pretoze,ja mam strojnicku ucnovku,a aj tak som mala robit az 2roky....lebo,ze vraj ty,co maju maturu robie 1rok a ty bez maturity maju robit 2roky,ale mna zobrali na 1rok...
asi vela zavazilo vysvedcenie,lebo sa prikladalo k ziadosti...
a moc mi pomohla moja lekarka,lebo potvrdenie,co sme potrebovali,mi dala zadarmo,takze su aj dobry ludia,ktory cloveku praju...ale pre mna to nestaci...
inak dakujem,sak mozno este nieco bude,ved mam 41rokov a nie som az taka stara...
LEN SOM ROZMYSLALA,ze keby som robila v nemocnici,ci by som lekarom nekafrala do kseftu,lebo viem o alternativach a keby som videla ako sa ludia trapia chorobami -urcite by som len tak nepozerala bez pomoci a poradenia...a to by asi sa lekarom nepacilo...ze sa im miesam do remesla...
ako moze si dat prihlasku na vysoku externe studium, ked nema prax v osetrovatelstve? a ked nema na rocne studium, tak na 3 az 5 rocne bude mat?
mariaa
tak to mi je ľúto zabudla som že externé štúdium sa platí.
S tými peniazmi je to bieda :(
tak držím palčeky, aby sa ti podarilo dosiahnúť to čo chceš :)
A inak ak už rozmýšľaš o zdravke prečo si si nedala rovno na zdravotníckeho asistenta alebo na vysokú ošetrovateľstvo?