Roaccutane a tehotenstvo

Príspevok v téme: Roaccutane a tehotenstvo
NestastnaPacientka

Ahojte,brala uz niektora z vas roaccutane na akne a po rokoch mala dieta?Nevyskytli sa ziadne nasledky?Ja som ho brala pred 2-3rokmi.Pise sa ze dieta moze mat zena az po 2-3rokoch co prestane brat tieto silne lieky.Ak mate skusenosti napiste prosim,rozmyslala som totiz o dietati a neviem ci je uz vhodna doba.

Sofi4444

Ahojte chcem sa vás spýtať je tu nejaká taká ktorá brala retinoidy a otehotnela tesne po dobrati ..napr 3 mesiace ? Je všetko v poriadku? Ďakujem

rebekag1112

Ahojte, ja som 6 mesiacov po dobratí aknenormin, a uvažujem o bábätku, peto som si robila prieskum a zistila som, že baba, ktorá otehotela počas liečby (roaccutane brala 3 roky!!!) má zdravé dievčatko, ďalej mám info. od mamičiek čo otehotneli po 3, 4, 6, 8 a viac mesiacoch a majú zdravé deti - na Slovensku, v zahraničí tiež baby čo otehotneli po 2 a viac mesiacoch - všetko s dieťatkom v poriadku...

Naty332

Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosti že otehotnel počas liečby s Roaccutane, akonáhle som zistila že som tehotná, tak som ho vysadila po prvom mesiaci tehotenstva, je to nebezpečné? dajú sa urobiť nejaké vyšetrenia, či bude dieťatko zdravé? Veľmi sa bojím, lekárka ma zneistila, že to nemusí byť v poriadku. Ďakujem

DominiMi

YViem ze tato tema je uz asi neaktualna, ked kukam na datumy ale brala som pred vyse dvomi rokmi roaccutane, koznej lekarky som sa pytala ci je to pravda ze tie latky zostavaju v tele aj 2 roky po vysadeni a rozhodne mi to vylucila, cize myslim, ze otehotniet niekolko mesiacov po vysadeni je uplne normalne :-) mimochodom, aj ja teraz cakam mimi, tak len verit ze vsetko bude v poriadku ;-)

vlasy0000

Baby, chcem sa opýtať, akú máte skúsenosť s Roacc. a vypadávaním vlasov? Mám riedšie vlasy, proste genetika :P a nechcem prísť pri liečbe Roacc. aj o tie posledné čo mám. Chcem ich užívať kôli neskutočnému akné, ale bojím sa, že oplešatiem z toho. Dík za odpovede :)

- mira

Nemuseli ho predpisovať ani im, keby im poradili vyhýbať sa 1 mesiac všetkým tukom a potom jesť len minimálne množstvo neasýtených mast. kyselín. Takto im k tomu pridali ďalšie nežiadúce látky formou HAK.
A psoriázu majú iste dodnes...

farmaceutka1

Netvrdilo sa to nikdy. Daval sa iba pacientom s rezistentnou psoriazou, ktorym nezaberala ina liecba a boli pod intenzivnym dohladom. Zeny museli uzivat HAK a rozhodne ho zenam predpisovali neradi, ak vobec.

farmaceutka1

Otehotniet po Roaccutane mozno po dvoch mesiacoch po skonceni liecby. Nie rokoch, ale mesiacoch, nakolko vsetky metabolity su uz vylucene. Odporucanie 2-3 roky platilo pre isty starsi liek, ktory mal podobne, ale nie rovnake zlozenie ako Roaccutane a kde isty metabolit nebezpecny pre plod pretrvaval v organizme 2 roky. Toto sa vsak netyka Roaccutanu, ktory ma inu molekulu.

aluska

nika to ze sa to stalu tu tejto babe ze ma zdrave dieta, to este neznamena ze sa to stane aj tebe..aby si raz neplakala ze mas postihnute dieta, lebo po roacuttan je to urcite zvysene riziko...toto je cista nezodpovednost