Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chut na sladkosti

Príspevok v téme: Chut na sladkosti
sc.flower

Zdravim vas...pred par dnami som si povedala ze zbytocne priberam, tak som sa rozhodla zacat stravovat zdravsie a racionalnejsie..prestala som jest vyprazane veci, jem len celozrnne pecivo (ja viem ze sa z neho pribera ako s obycajneho ale v robote ma to zasyti)tofu, zeleninu, ryzu a kazde tri hodiny..nemam s tym problem lebo mi to chuti viac ako rezne a hranolky..jedine s cim mam problem je neuveritelna chut na sladkosti, ja viem, ze je to prevazne o pevnej vôli, tak ich nejem, ale najradsej by som sa tej chuti na sladke naozaj zbavila uplne, pocula som, ze to potlacuje zinok? je to pravda? ak nie poradte nieco...dakujem

poliewoocka

je to len o zvyku,pretoze cim viac sladkosti jes, tym viac si telo pyta. Ked zacnes postupne obmedzovat prijem keksov a inych veci, casom si zvyknes. Zacni najprv s nahradzovanim. Susene ovocie, cerstve ovocie-najskor tie sladsie druhy. Ovocne drene, musli tycinky, horka cokolada, smoothie, sorbety a pod..je to take "mensie" zlo..neskor obmedz aj tieto varianty, resp. si ich dopraj obden, aby si nedostala abstak:) ja som tiez volakedy "potrebovala" za den zjest aj pol cokolady, 2 keksy, cukriky a co ja viem co, ale zistila som casom, ze su to zbytocne vyhodene peniaze-ved som si kupovala krasne a lakavo zabaleny jed. Radsej som presedlala na ovocie a teraz, ked idem do obchodu sa na sladkosti ani nepozriem, mam chut len na ovocie:D ale jasne, samozrejme som sa az tak rapidne neobmedzila..obcas si dam v meste zmrzku, kusok z mamkinho kolaca:)

majama

malo jes...skus si zrata energeticky prijem,kolko co jes...nie je pravda ze z celozrnneho rozka priberas...teda ak nezjes na posedenie tri,ale iba jeden.ale daj si k tomu nejaku bielkovinu-syr,hyd.sunku a zeleninu.na desiatu si daj okrem ovocka aj nejaky sacharid-ovsenne vlocky a bielkovinu-jogurt...po obede moc uz ovocie nejedz,iba po cviceni,skor zeleninu k niecomu...a vela pi...umele vitaminy nejedz,mas dost vitaminov v strave,zinok je skor na imunitu,kozne choroby,na chut je vraj chrom,ale tomu moc never...

lilac

Fakt skus to ovocie, ja napriklad milujem nektarinky alebo hrozno. Potom vyskusaj este susene ovocie, to je tiez dobre. Ja mam tiez dost chut na sladke, ale riadim sa pravidlom, ze co nemam doma, to nemozem zjest, tak sladkosti nekupujem :D

ojka

podla mna by bolo fajn, keby si do svojho jedalnička zaradila aj to ovocie, ved aj to je sladké, a teda ja osobne ho zbožnujem.... dietu som sice v živote nedržala, ale určite nezjem tolko vela sladkostí ako ostatní členovia domacnosti, ktorí si miesto broskyne alebo čoho dajú fakt radšej nejaké cukríky, alebo tyčinku ;-)

karioll

mas svojou"dietou"rozkolisanu hladinu glykemie a malo jes preto mas chut nasladke,lebo telo hladuje a vie,ze ho hned zasyti jednoduchy cukor

jajka001

chut na sladke funguje asi tak, ze cim viac sladkeho ješ, tym mas na to vacsiu chut. sladke si neodopieraj, ale vyberaj si co si das, uprednosti menej sladke veci, pripadne nahrad to ovocim, orechami...rozne susienky su fajn. neviem ake sladke veci jedavas, ja napriklad prilis sladke nemozem uz ani vidiet. napriklad tie polske sladkosti.

kotulka

Podľa mňa je najlepšia len tá pevná vôla,lebo ja som chrom užívala dlhšie a vôbec mi to nepomáhalo-stále som mala veľkú chuť na sladké!!!