Priznaky akej choroby to su?

Príspevok v téme: Priznaky akej choroby to su?
alzbee

Ahojte. Zaujimalo by ma, ci moja babka netrpi nahodou nejakou chorobou...popisala by som to zhruba tak, ze vsetko si odklada. Ako priklad mozem uviest, ze ma dve skrine plne plastovych flias, roznych plastovych krabiciek od salatov, poharikov od jogurtov (byva v jednoizbovom byte, takze to nema odlozene na sadenicky do foliovnika:)), kolkokrat si prinesie nieco aj od smetiaka, co tam najde, lebo ze jej sa to paci:) fakt ma maly byt a este si tam hluposti zvlaka a nechce nic vyhodit...dnes som si dokonca vsimla, ze ma v jednej krabicke odlozene obaly od zubnych past. Viem, ze to moze mat povod aj z jej detstva, pretoze zili v chudobe a tym padom si veci vazi, ale az takto ? zije sama, cize pokym to jej nejak neobmedzuje zivot, tak neviem, ci sa treba tym zaoberat, ale zaujimalo by ma, ci to moze byt aj priznak nejak choroby. dakujem:)

tita26

ja som niekde čitala, že sa to vola "messie", je to psychiska porucha, ale viac o tom neviem, len z praxe, lebo aj moj otec tym trpí. nosi domov všelijake haraburdy, staru elektroniku, na ktorej podla neho stači vymenit len nejaku sučiastku a fungovalo by to. ešte štastie že žije v rodinnom dome. ma zapratanu celu garaž, kotolnu, pračovnu, podarilo sa mu už vklznut s nejakymi haraburdami aj do kuchyne a špajzky. minule mu mama vyhodila 3 televizory, 5 vysavačov, 2 pračky ...(no nebudem to tu menovať, ale bol u nas zber starej elektroniky tak to využila). všetko to bolo staršie ako 20 rokov, podla nas nepotrebne, ale on je odvtedy ako nepričetny, totalne agresivny z toho, že mu niekto siahol na jeho veci a dovolil si ich vyhodiť. vždy ked niečo donesie, povie, "raz sa to na niečo zíde".

usiko

no, myslim ze vela ludi je takto 'postihnutych', dokonca aj ja do urcitej miery...castokrat domov dovleciem nieco, co nepotrebujem, len sa mi paci, nehovoriac o to, ze lutujem vyhodit veci, ktore 'sa mi raz mozu zist'....je sama, robi si radost a ma tak istotu, ze keby nieco, tak vo svojej skrini nieco najde....