Bolest oci

jajkafr

odpovedam

mne to začalo minulý rok to som maturovala tiež som sedela pri knihách viac. Pochodila som tiež neurológ, ORL, ortopéd, očný ten však povedal že mi okuliare netreba a potom cca o pol roka som šla k inej očnej a tá mi dala 0,25 dioptrie na obe oči ale o rok som bola na kontrolu tak mi zvýšila diotriu na pravom oku. Ale je to rozdiel bez okuliarov ma strašne bolievala hlava a niekedy nezaberali ani lieky teraz už pomaly neviem čo je bolesť hlavy.

odpovedam

jajkafr :-)

Ja mam dioptrie +0,75, tiez to nie je vela. No velmi to pomaha, hlavne ak sedim nad seminarnou pracou dva tyzdne v kuse. To je na neporovnanie. Predtym ma strasne bolievala hlava, pochodila som lekarov od neurologa po zubara a vsetko vyriesili okuliare :-)))) niekedy je zmena lekara na mieste. Viac som k svojmu ocnemu odvtedy nesla, no ak najblizsie bude problem, beriem zdravotnu kartu a prihlasim sa k inemu. Cize, suhlas :-))))

jajkafr

odpovedam

ja som mala ten istý problém potrebovala som okuliare a očný mi ich nechcel predpísať. Nakoniec som šla k inej lekárke a tá mi povedala, že okuliare potrebujem. Síce nemám silné okuliare, ale s nimi je to lepšie od kedy ich mám nebolieva ma hlava ani oči. Niektorí lekári si myslia, že ak namerá hodnotu nejakých 0,25 dioptrie tak to není veľká porucha zraku a človeku to nemôže robiť problém. Preto pacientovi povie, že okuliare nepotrebuje, že ma zrak O.K.

odpovedam

Visine je fajn :-)
A k tomu stipaniu. Vlastne som si teraz spomenula, ze mna oci stipali kedysi presne preto, ze som potrebovala okuliare na citanie. A tiez mi ich ocny nedal, vsetko je vraj ok, az potom som si dala zmerat zrak a kupila som si okuliare v optike. Keby si skusila ineho ocneho, aby si mala vacsiu istotu? Nie si len citliva na svetlo?

jajkafr

ahoj no ja som s tým mala tiež problém. Oči ma strašne štípali, slzili mi a bolievala ma hlava. Tiež som slabšie videla rozmazávali sa mi písmená pri čítaní. Jeden očný povedal, že vidím dobre. Keďže to neprechádzalo a šla som na preventívnu prehliadku k lekárke skúšala mi zrak a zistila, že nedokážem prečítať 3 riadok od spodu tak mi vypísala lístok k očnej, ale tentokrát som šla k inej lekárke a tá mi predpísala okuliare. Nosím ich už vyše roka a oči ma neštípu, nebolia, neslzia samozrejme iba pokým nepríde moja alergická sezóna.

Ale skús možno visine kvapky na unavené oči, alebo nejaké iné kvapky na unavené oči.

odpovedam

to poznam velmi dobre. No cele dni som pred pc a knihami, pri mojom studiu to ani nejde. Niekedy staci, ze si citliva trebars na klimatizaciu alebo to moze byt prejavom inej choroby.