Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolest oci

bodocka

no vsimla som si ze je tu premna prispevok:)
no tak teraz som si nasadila okuliare:)) uz som ich mala dlhsie ale zda sa ze ich musim mat este dlhsie na nose. no ked ono bolo vela bodov, z coho ma boleli tie oci..teraz je to uz lepsie nastastie, predtym som ich rano ani odlepit nevedela. hrozne to bolo.. no tak super, ze uz nemas tazkosti:)

jajkafr

bodocka
skús nosiť okuliare stále... mne povedala očná že ich mám nosiť iba na šoférovanie, televízor, pc... skúšala som to, ale vadilo mi keď som ich musela dávať stále hore-dole a potom som ich kade-tade položila a tiež ma bolievala hlava. Od kedy ich nosím stále hlava ma takmer nebolí a tiež oči sú v poho. Neviem skús aj ty a tiež skús tie kvapky a ak ani to nepomôže tak choď znova k lekárke nemôže ťa bolieť oči len tak z ničoho nič.

bodocka

jajkafr
no nosim okuliare snazim sa ich mat vtedy ked uznam za vhodne, ocna lekarka vravela ze ja ich nemam mat stale. inak alergiu nemam na nic co som velmi rada:) ale ani ocna nevedela co mi je... mozno je to prostredi kde zijem, ze mi nieco neprospeiva ociam.
no ale skusim ich nosit castejsie ako pises a kupim si aj kvapky:)

karioll
ked ty v Boha neveris nevadi, ale ja ano:) a okrem toho boh nieje na to aby nam vsetko povedal, vo vsetkom pomohol... aby sme boli pohodlny cely zivot? mnohe necha na nas, mame slobodnu volu a mozog na rozmyslanie:)

jajkafr

Bodocka
nosíš okuliare? Neznamená, že keď máš slabé dioptrie tak ich nosiť nemusíš. Ja mám tiež slabučké a bez nich ma strašne bolí hlava. keď ich nosím tak je všetko OK.
Navyše bolesť hlavy môže mať viacero príčin. Ja som alergička a keď vysadím všetky lieky počas mojej alergickej sezóny do týždňa mám strašné bolesti hlavy, na ktoré nezaberajú ani lieky od bolesti a hlava ma bolí aj v noci takže sa poriadne nevyspím.
Skús nosiť poctivo okuliare ak neprestanú tvoje bolesti hlavy možno máš slabé okuliare a treba ti silnejšie, alebo je potrebné nájsť inú príčinu bolesti hlavy.

bodocka

hm no bolest oci dobre poznam..uz hadam tri roky... proste citim akoby som ich mala suche alebo co a ked som si kupila kvapky necitila som ziadny ucinok:( ked sa malo vyspim zas ma bolia a ked ma bolia tak zle vidim i ked mam zrak dobry a ocna nic nenasla..ocny tlak som mala v poriadku mam len slabucke dioptrie ale napr. ked som chodila este do skoly vzdy ked som sla domov kazducky den ma boleli oci aj hlava na nevydrzanie.. no nic moc:( dakedy si myslim ze len pan Boh vie co mi je ...

odpovedam

nooo to vlastne patri k tym cvikom :-)))
A este krutit ocami, potom streidat pozeranie z lava doprava, zhora nadol. Silno zmurit oci niekolko krat po sebe, zaostrit zrak na spicku nosa a naslednr niekde na vzdialeny predmet a pod... na viac si nespominam, no uvolni to kusok tlak v ociach :-)

jajkafr

o tých cvikoch som už niečo počula, ale zatiaľ som nemala čas skúsiť to :)
tiež som počula, že je dobré ak čítame, alebo pracujeme s pc z času na čas pozrieť sa mimo a veľa žmurkať, aby oči nevysýchali a aby si trošku oddýchli

odpovedam

priblizne tak to bolo aj u mna, zacalo to maturitou pred 4 rokmi. Vela zalezi od lekara. Samozrejme aj ociam treba dopriat dostatok oddychu a nenamahat ich, ked nemusime. Plus este pomozu cviky na oci, na uvolnenie ocneho svalu, ked potrebujeme dlhsie pracovat alebo citat :-)))