Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Poprhlená sasankou! Asi sa to zle hoji, neviem co s tym

Príspevok v téme: Poprhlená sasankou! Asi sa to zle hoji, neviem co s tym
sasankaaa

Ahojte, pred 7mimi dnami ma v Chorvatsku poprhlillo nieco, co vyzeralo ako morska trava, bolo to oranzovo-hnede a rastlo to v mori.... nasal som na nete, ze by to mohlabyt sasanka.

moja koza vyzerala najprv, ako ked vas riadne doprhli prhlava, potom to vyzeralo,ako keby sa mi tie pluzgieriky niecomnaplnili, cele to tak stvrdlo....potom sa mi zrazu narobili na tom jemnulinke chrasticky.....3 dni to strasne bolelo....

ked sa to stalo,dala som si na to paradajku, nemala som ani teploty...

posledne 2 dni sa mi tie chrasticky odlupuju,cele to strasne svrbi a ja si nahovaram, ze sa to hoji, ale stale je to take vydute, ked sa odlupi chrsticka, citim na tej kozi take hrbolate stale ...

u koznej som bola s inym problemom, a toto som jej spomenula, povedala,ze je to ok, lebo vtedy aj bolo.... to som tam mala len tie chrastickmy

prosim vas, aky to ma priebeh liecenia, co si na to mam dat? je to normalne, ze to tak svrbi?

dakujem

allexis

aj môjho syna v chorvátsku poprlila sasanka na tvár mal to hrozné celý opuchol tiež mal pluzgiere ktoré mu potom praskali pani čo sme u nej bývali mi dala nechtíkovú masť krásne sa mu to hojilo teraz sme doma 5 dní a znova ho to začalo svrbiť a tie ranky sú červené troška mu to aj opuchlo bojím sa aby mu tiež na tvári nezostali jazvy poslali ma na kožné tak zajtra idem uvidíme

bon

ahojte, ja len tolko, ze moja teta mi vravela, ze jej poradili ked sa poprhlila niecim,resp. stupila na morskeho jezka, neviem uz presne.. ze si to ma v sprche ocikat, spravila tak a ziadne nasledky nemala, krasne sa jej to zahojilo.....,tak to ja len ak by sa to stalo niekomu nabuduce, lebo sasanka to ti uz asi teraz nepomoze......

sasankaa

ahojte, dakujem krasne za rady

vitaminy uzivam,ale asi teda zvysim trocha to C-cko,nech sa tolepsie hoji...len enviem, cim to natierat, aby mi neostali jazvy,alebo ina koza na tom miete,stale je to take vypukle

ale uz to aspon tak velmi nesvrbi, dakuejme ste raz

zuzula11

Ahoj ... Aj moj 5rocny syn si doniesol z Chorvatska takyto dfarcek ... Tam ho to bolelo, scervenalo, ale davala som mu na to Fenistil gel a bolest a stipanie presli. Teraz sme 10 dni dom a z Chorvatska a na nic sa nestazuje - no ranky este ma.

Peto T

Čítal som lekársky článok, kde liečili popŕhlenie medúzou veľkou dávkou vitamínu C (myslím, že až 60 gramov infúziou), fungovalo to nad očakávanie dobre, ale oni to nasadili dosť rýchlo. Neviem, či Ti to pomôže s takým časovým odstupom, ale vitamín C podporuje hojenie, takže tým nič nepokazíš.

Ak máš v poriadku obličky a netrpíš poruchami metabolizmu železa alebo medi, tak skús si dať aspoň 500mg 5x denne, alebo aj viac. Vyššie dávky by mali dokonca pomôcť aj proti tomu svrbeniu. Treba veľa piť, užíva sa najlepšie s jedlom. Kúp si taký, ktorý neobsahuje umelé farbivá, sladidlá a príchute, a bez postupného uvoľňovania.

Na hojenie pokožky je potrebný aj zinok, vitamín E a B-vitamíny (napr. pangamín).

Možno by pomohla a bylinkárska klasika ako napr. skorocel kopijovitý.