Alkohol a tehotenstvo

Príspevok v téme: Alkohol a tehotenstvo
SU

ahojte, bola som cca 4 dni tehotná, keď som sa opila ako činka - oslava štátnic. S obavami o zdravie dieťaťa som sa zverila aj lekárke, ktorá sa zasmiala, vraj bude bábo veselšie :)
Chcem sa spýtať, či ste mali podobné obavy a skúsenosti, čo Vám na to povedali lekári alebo ak už máte bábo na svete, či je zdravé napriek tomu, že ste v nevedomosti popíjali :)
Ďakujem za odpoveď!!!

SU

dakujem za odpovede - povzbudzujuce, aj ja som sa dozvedela, ze kym plod nie je naviazany na krvny obeh, cca najskor po 10 dni tehotenstva, tak by sa nemalo nic stat.
anastazia 26, jasne, ze mam super lekarsku opateru, to sa neboj, na tom som si dala zalezat, budem mat urobene vsetky potrebne aj menej potrebne testy od hlavy az po paty :) ale ja verim, ze bude vsetko O.K.

d33

4dni tehotna?Tak to sa naozaj neni coho bat.Vobec to neries.To este ani nieje prepojene s krvnym systemom matky.Hlavne ze sa nadalej nebudes opijat.A keby sa nahodou nejake komplikacie vyskytli tak to urcite s tym nebude suvisiet.Urcite si vela babetiek v brusku uzilo alkoholu od nezodpovednych matiek.Ale tvoj pripad to nie je .Urcite su tisicky takych pripadov ako ty a maju zdrave deti.Anastaziu 26 neber vazne,to by museli panikarcit vsetky tehotne.Doveruj svojej lekarke , urcite ta bude postupne posielat na vysetrenia,ktore su pri kazdom tehotenstve standartne.

Anastazia 26

Ahoj, ja by som to az tak nezlahcovala. Ale dnes su uz ohromne vysetrenia, ktore dokazu zistit absolutne vsetko, takze sa nedaj odbit od lekarky - pre istotu, nech mas dusicku na mieste. Daj si urobit Tripple test - okolo 15 tyzdna sa tusim robi, pytaj sa na 3D ultrazvuk no a mozno aj Amniocentéza, aj ked sa zvykne robit zenam po 30 - tke ale ziadat o nu mozes.

Veronika1603

neboj neboj nic sa nestalo...my s priatelom sme planovali ist do irska robit,3 tyzdne pred odletom sme sa kazdy vikend s kazdym lucili,pila som najviac fernet a cervene vino a to v nemalom mnozstve a 5 dni pred odletom som sa dozvedela ze som v 6.tyzdni tehotenstva...a nic sa nestalo,vraj to na zaciatku neuskodi babatku,neboj..hlavne je sa z babatka tesit potom bude vsetko ok...takze hlavu hore