spinave gatky

anka

Ja si myslim ze vsetko je normalne az ked zacne boliet alebo smrdi, vtedy musis ist ku lekarovi. Vytok je az prijemne pre priatela ale okrem toho netreba meskat.

liuggzi

Ja idem mat 14 a taketo "vytoky"mam uz dost dlho..vie o tom aj mama ale ku gynekologovi sme nesli.A niekedy to ma aj zltkastu farbu a divne smrdi..mam za nim ist?

Hanka

Ja si tiez myslim, ze je to v pohode, ja to mavam tiez a gynekolog povedal, ze som v poriadku. Len ked sa zmeni na taky zltkasty alebo vraj ked nejak divne "vonia" tak to moze signalizovat nejaky zapal.

vera

...zapal mocových ciest v prvom rade dosti boli a myslim ze keby ti unikal moc tak pri tom zapale by si to iste vedela-rezalo by to jak sviňa:-)

zanocka72

Cviky na spevnenie panvového dna,alebo aj celkove oblasť mechúra-,aby neunikal moč.Stojíš si tak aj v rade v obchode,alebo na zastávke autobusu a snažíš sa o napnutie svalov v danej oblasti.Pomaly,spočiatku sa tieto cviky len ťažko izoluju-cvičia samostatne a budeš pritom napínať aj spodok brušných svalov,alebo oblasť konečníka.Cvikom získaš prax a tak si stále keď ťa napadne daj tak 25-50opakovaní.Vo fáze napnutia-stiahnutia sa snaž vydržať 3-5 sekúnd a opať uvoľni.Dá sa cvičiť to isté aj posediačky,alebo na fit lopte.Dobrý cvik je aj :lahni si na chrbát,pokrč nohy v kolenach a dvíhaj panvu hore,zároveň kontrakcia svalov panvového dna.TIETO CVIKY SU SUPER NAJMA PO PORODE,KEDY KAŽDA ŽENA MA PROBLEM_DOČASNY S UNIKOM MOČU!!!

lilinka

stanka ,
ja mam tiez taky problem. Prosim ta ako sa daju spevnit panvove svaly?? Mozes opisat nejake cviky.
Dakujem.