Fakultna nemocnica BA alebo detska klinika ( Kramare)?

Tomas12345

fujkramare :

Je to správne riešenie ked stanovuju ako normu hornu hranicu normálu. Casto krát totiž človek vyzerá ako podvýživený aj ked sa ešte dotýka dolnej hranici normálu. Krásne štíhla si byť nemohla, inak by ťa tam neprijali ak by si mala normálnu hmotnosť a stravovacie návyky. Ja myslím že to je len dobre že vás tam i viacej krmili. Zaujímalo by ma ale akú stravu vám tam dávali ? Predpokladám že mäsa vám tam asi vela nedávali, kedže mäso je drahé. Asi vám tam prevažne dávali stravu ktorá je lacná, no na druhej strane kalorická, ako napríklad pečivo ?

Mimochodom kolko aktuálne vážiš a meriaš ? Z tvojho príspevku mi totiž tak príde že ešte z tej anorexie stále nie si vyliečená.

Laura05 :

Neboj, v prvý den ty tam ešte nepripravia kalorické bomby. Ak jedávaš málo, tak ty budú zvysovať denný kalorický príjem postupne až na hranicu ktorá je normálna, dokonca i o niečo vyššia :)

Vidíš, nebolo lepšie jesť doma normálne ? Kam táto anorexia vedie ? Neviem kolko kíl máš podváhu, no pokial by rodičia i lekári videli na tebe že začínaľ piberať a normálne jesť, možno by sa tvoje hospitalizácia ešte dala odvolať.

fujkramare

Laura05: tak jesť budeš musieť toľko, aby si tam poriadne pribrala, oni ti stanovia hmotnosť, vždy dávajú nie len na spodnú hranicu normálu, ale tú hornú, podľa mňa keď som videla ako vyzerám pred prepustením tak to hraničilo už s miernou nadváhou, a to som tam išla krásne štíhla!!!...lebo rátajú s tým že keď prídeš domov tak sa budeš hýbať a trochu schudneš, takže aby si mala nejakú tukovú rezervu...budeš tam stále len jesť a jesť, pohyb žiadny a ja som bola zúfalá keď som na sebe videla že každým dňom len viac a viac kysnem!!! A domov ťa pustia až keď budeš pribratá keďže asi ešte nemáš 18 r. a nemôžeš podpísať reverz...ja som tam bola 5 mesiacov!!!

Laura05

Ahojte. Ja budem v marci hospitalizovaná v detskej klinike (BA). Môže mi niekto povedať, že ako to tam funguje? Koľkokrát musíme jesť? Telefon môžeme mať pri sebe?

Rasel

Ahojte, volám sa Ráchel, mám 17 rokov. Okrem iného trpím akorexiou a moja psychiatrička vybavuje Kramáre. Neviem ako to tam chodí a dosť sa toho obávam. Je tu niekto, kto tam bol, najideálnejšie liečil sa na anorexiu a vie mi napísať ako to tam funguje? Dovtedy ďakujem.

NikaS

Ja som sa liečila v Bratislave na detsekj nemocnici na kramaroch a podla mna tam bolo strasne super :) Sestricky doktory, znesitelna strava.... akcie pre deti atd .... my anorekticky sme kazdy vikend varili same pre seba ... naozaj odporucam ak to treba

twitinka55

Ahojte. Som študentkou VŠ v BB, študujem psychológiu 3.ročník. Robím teraz bakalársku prácu a výskum zameraný na anorexiu a bulímiu. Avšak mám veľmi málo respondentiek, ktoré mi vyplnili dotazník, tak by som vás chcela veľmi pekne porposiť, či by ste mi s tým nepomohli. stačí napísať na môj mail: tatiana.palffyova@gmail.com a ja by somm vám poslala späť dotazník, ktorý môžete aj elektronicky vyplniť. Ale bohužiaľ, potrebujem to čo najskôr. ďakujem pekne. tatiana :)

bola som

Ja som bola 2mesiace na Miczkiewicovej a vtedy som mala 17 (2007to bolo) takze ak sa nic nezmenilo beru aj pod 18rokov, aj vtedy sa vravelo ze je to oddelenie len pre dospelych ale boli tam aj mladsi. A bola som aj na kramaroch ale tam som vydrzala len den, bolo to hrozne, lebo tam boli vseliake cudne diagnozi deti, na Miczkiewicovej boli len baby s ppp co mi pomohlo- ludia kt. ma chapali,

.elinka.

ja som bvola na detskom oddeleni na Kramaroch -6.poschodie....boli tam najma cukrovkari ale i dievcata s ppp ako ja...tie ktore spolupracovali isli behom mesiaca domov no ostatne posielali na psychiatriu...