Ahojte potrebujem radu je to dost trapne ale hambim sa ist ku doktorke... po stolici mam krv na toaletnom a niekedy ma to pri vyprazdnovani boli ale bola som nieje to az tak davno na infekcnom ci kde a brali mi stolicu lebo ma kolo analu svrbelo a anic mi nenasli co to moze byt?? prosim poradte dakujem
Krv
Peter pojde pravdepodobne o hemoroidy, kup si v lekarni masticku.Postupom casu sa to ukludni, davaj pozor na pravidelne vyprazdnovanie a jedz hodne zeleniny,ovocia,cerealne vyrobky a potraviny,ktore Ta nebudu zapekat. Ak krvacanie neprestane aj napriek uprave stravy a ošetrovaniu konečníka mastičkou, bude potrevbne navštiviť lekára.
Peter95 navštív lekára on ťa musí vyšetriť a zistiť príčinu čím skôr tým lepšie...
Ahojte mam problem so svrbenim a krvou z konecnika na papieri neviem co mam robit poradite ? ak su to trhlinky ako sa to da liecit ?
Už si bola u dr.?
dorotkaa
ak je to cerstva krv,su to hemeroidy alebo trhlinka na konecniku
ak je to tmave,je to vnutorne krvacanie
v obidvoch pripadoch by som radil navstevu lekara
viacej pit a pridat zeleninu,ovocie,celozrnne vyrobky a pod.do stravy
linda , jajkafr...dakujem vam velmi pekne iste to skusim....hej debilne vymennelistky a to mi treba ist este i na endokrinologiu a denzinometriu ach jaaaj
ahoj dorotkaa
môže ísť o hemoroidy, alebo o podráždený konečník. Keď máš zápchu a problém vyprázdniť sa konečník sa môže podráždiť a krvácať. Keď som bola ešte bábätko mamka bola so mnou kvôli tomu aj na pohotovosti lebo som veľmi krvácala. Teraz mám 20 a občas tiež krv na papieri. Bola som vyšetrovana aj u gastroenterologičky a všetko je v poriadku.
Skús pridať do svojej stravy viac vlákniny ako sa píše v predošlých príspevkoch. Tiež zvýš príjem tekutín a stolica by sa ti mala upraviť. Skús možno nácvik vyprázdňovacieho reflexu: Ráno keď vstaneš vypi pohár vlažnej vody potom sa naraňajkuj a skús ísť na WC ako na stolicu. Opakuj to každé ráno. Telo si na to zvykne tak, že každé ráno keď vstaneš pôjdeš na wc na stolicu a nebudeš musieť tak veľmi tlačiť, čím si nevydráždiš konečník.
Ak budeš mať krv na papieri po stolici aj vtedy, keď tá stolica bude riedšia tak skús navštíviť lekára.
Dorotka či chceš či nie najprv za obvodným a on už ťa pošle kam treba. To su tie priblble vymenne lístky kde na každu blbosť ti ho musia dať.
ale neboli to stale a nie stale je tam krv...a za akym doktorom mam ist??
1) zla strava -> tvrda stolica -> krv na papieri. zmenit stravu, pridat do nej vela vlakniny, cize ovocia zeleniny, mozes skusit aj Psyllium, 100% vlaknina, dodrzuj pitny rezim, vela pit, dostatocne sa hyb
2) hemeroidy - vek nehra nejaku vyraznu ulohu
3) nieco vaznejsie, ale ak ti robili vysetrenie stolice, tak to asi nie