chcela by som sa opytať ci nema nietko podobny problem..spim bezne 10 az 12 hodin..problem je vsak v tom ze nedokazem vstat..som unavena a keby som sa neprinutila spim aj 20 hodin...neviem cim to moze byt..v minulosti som brala antidepsresiva a tablety na ukludninie...mohlo by to nejak narusit organizmus?..dakujem vlemi za akykolvek nazor
Stale spim
Ja ties mam taky isty problem uz tak 4 roky samy stym neda pomoct..stale len vihujem v posteli ked prebdiem celu noc...skusal som viac krat vstawat skoro rano aby som vecer zaspal rychlejsie..ale nedokazal som to dodrzat po cely cas a vziknut si nato...dokazem prespat i cely den beztoho aby som videl den...toto som robil vzdy ked bola este zima pred dvoma rokmy...wtedy den presiel ako voda..i rychlejsie sa zotmelo tak to preto som biele dni ani nevidel len vzdy len noci...as som nato uz mal take nerwy te som byval i naladovy..aj som schudol 20 kil..vzdy som byval smutny trapil sa..ako keby som nal tazku depresiu moji rodicia mi stale robili kazne dohovaraly ni aby som znenil sposob mojho ziwota konecne...ale nedal som si povedat..bolo to premna nemozne ..chodil som na strednu skolu a nevadilo mi ze viac krat som chybal skole..len aby som si sladko spla dalej...a s jedlom to bolo este horsie dokazal by som nejest asi tak den a nieco ked nemyslim na jedlo...zil som ako len zo vzduchu...vnicom som nemohol najs potesenie..a moje povinosti??? Tie som ties nedokoncil bol som velmy nezodpovedny...nedokazal som ich mat pod kontrolou a to iba kvoli spanku cim son bol stale unavenny...teraz som skolu us dokoncil a us polroka som som doma ziadne povinosti..proste nic...chcem si najst pracu zacat pracovat...aco si mislite podarilo sami stym skoncovat??? Bohuzial nie...stale mavam bezsenne noci do bieleho rana atak prespim cely den....tak toto bol moj cely pribeh cawwko
ja tiez ked chodim spavat po polnoci, tak potom dokazem spavat aj do druhej...dokonca tento tyzden som isla spat o stvrtej a spala som do pol tretej a co je moc to je moc:D tak uz si to postupne upravujem, lebo cez skolu mi stacia aj 4 hodiny...je to hrozne nezdrave, najradsej by som mala taky pravidelny 7hodin ovy spanok :)
podla mna ak ste fakt nezamestnane,tak to dava zmysel,nicnerobenie unavuje najviac!nastav si budik a prinut sa vstat o 8,chod niekam,rob nieco...ja to nechapem,ja tiez chcem taky zivot:))kto vam upratuje,nakupuje,perie,vari,vybavuje veci po uradoch atd..?
a vy nikto nepracujete?boze,mat tak vas problem,ze vstala som o 14...ja vstavam denne 5:45,aby som stihla sprchu a dopravit sa na druhy koniec mesta do robotky...trcim pred pc do 18-19...asi najlepsi sposob ako pretat tolko spat je zacat pracovat.
susynqa...ale ty uz chodis aj neskoro spat...
to keby si isla spat o 22:00 alebo trosku neskor , uz by ti tolko netrebalo spat..
cim neskor ides spat tym viac to potrebujes dospat
ja som na tom rovnako...chodim spat o 1. alebo 2. hodine a potom nie a nie vstat a aj tak som celya den unavena a pritom spim dost vela hodin
Ja mám úplne podobný problém, akurát že spím ešte viac.
Či je zima alebo leto, slnečno alebo zamračené, keď sa nikde nevstáva, spím minimálne do 14:00 ked idem spat o polnoci.. ciže 14 hodin ! Už mi to fakt lezie na nervy, nechcem tak dlho spať ale neviem to ovládnuť, tiež som bravala antidepresiva ale ja som tento problem mala už pred tým ! S tými tabletkami sa to len zhoršilo, ale už ich neberiem asi pol roka, a stále unavená. Aj keď vstanem ráno do školy, sadnem do lavice a neviem sa ovladnut a zaspim na lavici. TO nieje normálne :( neviem čo s tým robiť. Dnes som síce šla spat v noci okolo 1 ale zobudila som sa ledva ledva o pol 16! :( zistila som ze mi aj mobil zvonil, no ja vobec o tom neviem... neviem čím toto všetko je :(
mozes mat cukrovku, daj sa vysetrit, nesmadi ta nahodou extremne?
nAJLEPSIE JE CHODIT RANO NA OSMU DO ROBOTY, TAK SA TI UPRAVI BIORYTMUS..
ked prespis pol dna, jasne ze je aj telo unavene... treba spat primerane cca osem hodin a mat aj aktivitu pocas dna, fyzicku aj psychicku...
mne sa stavalo, že ked som dlho spavala, tak som byvala celý den unavená a malátna, smutná, ospalá, bolela ma hlava, strácala som záujem o okolie, myslelo mi to pomalšie, jednoducho som sa nevedela sústrediť,bola náladová.Ale tak lieky som nebrala, tak neviem či nás možno porovnávať. Ale skus si dopriať čo najviac ovocia a zeleniny,ich konzumácia je vhodnejšia než hltanie vitamínových tabliet.A skus pridať k nim čo najviac pohybu,napr. taku večernú prechádzku, skus sa premôcť aj keď si unavená,osvieži to a aspon sa naberie nejaká ta energia.