ahojte.mam taky problem ze v 14 som dostala menzes ,potom o mesiac zase a potom som to dostala az o pol roka.potom som to nedostala 3 mesiace.je to niaky velky problem.co mam robit .mam len 15.
menzes - nepravidelny
malinka, v tvojom veku je to este normalne... neboj, nemusi to byt ziadna choroba, ani nic. Telo sa este vyvija, cyklus sa ustali casom... Ale ak chces mat istotu, tak potom tak, ako ti radili uz - povedz mame a prip. lekarovi. Ale ja by som sa nebala.
povedz to mame,a ona nech sa spýta svojho gynekologa..radšej,pre istotu. vyšetrenia sa bát nemusíš..každy lekar ma nato svoj nazor..
ma tu niekto podobny problem
ak ti to nevadí a nebudeš tam mať žiaden nález tak ja by som to tiež neriešila liekmi zbytočne do seba pchať chémiu
Ok pôjdem ale tabletky nechcem ani za nič. Ževraj po ich vysadeni sa všetko vrati do starých kolaji. Ak mi zisti cysty tak nech lieči cysty ale ak to mam zo stresu, tak to radšej necham tak, mne to inak nevadí.
ahoj radka ako som písala nižšie aj ja mám menzes približne v takom rozmedzí ako ty. Najlepšie je ísť s tým k lekárke. Mne napr. zistili hormonálnu poruchu. Nieje to až také zlé antikoncepciu mi nedala pretože nechce a s lekárkou sme sa dohodli že radšej ešte počkáme o pol roka mám ísť znova na odbery k endokrinologičke a uvidíme. Nepravidelná menštruácia môže byť aj vtedy ak máš cysty, zápal, stres, užívaš lieky, ochoreješ užívaš antibiotika...
Máloktorá žena má pravidelnú menštruáciu, ak je odchýlka 1-2 dni je to ok horšie je ak je tam väčšia odchýlka. V takom prípade je vhodné navštíviť gynekológa a on určí čím to je spôsobené.
A znamena to nejaky problem ak je nepravidelny menzes? Ja to mam už od 12 rokov až do teraz nepravidelne a už mam 28, je to vždy inak v rozmedzi od 25 do 38 dna. Každy mesiac inak asi aj podla stresu... Ale tabletky nechcem ak to nevadi
InLowee ale ty ten menzes dostaneš každý mesiac malinka píše že nie že aj pol roka menzes nemá. Kamoška tak mala a zistili jej že má vysokú hladinu prolaktínu hormón ktorý riadi ženské orgány. Ja mám tiež nepravidelnú menštruáciu a zistili mi že mám zníženú funkciu štítnej žľazy a tiež nadprodukciu nejakého hormónu. A to menzes dostanem každý mesiac len vždy nejak inak niekedy po 20. inokedy po 36. dňoch. Odchýlka 1-2 dni nieje problém, ale keď to mešká viac treba to riešiť.
ja som to mala rovnako, a nejako som to nereisila, doteraz (21.r) mam nepravidelny menzes ale v rozpätí od 31-35 dna... samozrejme stane sa, ze niekedy o den, dva skor, nez obvykle,...
ahoj no v tvojom veku sa pravidelnosť menštruačného cyklu ešte upravuje, ale keďže si dostala ďalší menzes o pol roka a potom o 3 mesiace myslím si, že by si mala ísť ku gynekologičke. Ona bude najlepšie vedieť či je to normálne, alebo máš nejakú hormonálnu alebo inú poruchu.
Držím palčeky