zdraženie doplatku za liek

Príspevok v téme: zdraženie doplatku za liek
včelár

V Nových Zámkoch dal som si predpísať lieky ako dlhodobý pacient liečiaci sa na hypertenziu. Mám 81 rokov a udržiavam si normotenznosť disciplinovaným požívaním predpísaných liekov podľa lekárky kardiologičky. Prekvapil som sa až v lekárni, kde mi na 3 recepty vydali 1 mesačnú dávku predpísaných liekov. Zachoval som sa ako dôverčivý nerozmýšľajúc i hlupák a preto dospel som k názoru, že aj pacient má mať rozum v hrsti nielen odborná komisia MZ SR, ktorá je zodpovedná za kategorizáciu liekov, určujú mieru doplatkov za lieky. Kolektívna zodpovednosť je žiadna zodpovednosť. Co-diovan 160/25 mg som nakúpil za 7.23 €, čo je posledné zdraženie doplatku o vyše 100 %. Je to surovosť takto zdražiť liek pre pacienta, ktorý už viac rokov tento dobrý liek užíval za prijateľný doplatok a je na jeho účinky nastavený.

S pozdravom
včelár, Nové Zámky

farmaceutka1

Sartany maju generika uz niekolko rokov...Ale je pravda, ze konkretne valsartan ako generikum sa objavil az v poslednej dobe.

karioll

beriete,sartan,najlepsi liek na hypertenziu,asi stoji za to si doplatit,aj ked plne chapem vasu financnu situaciu

som nevedel,ze uz su generika na sartany

farmaceutka1

Mily vcelar, vzhladom k tomu, ze existuje uz liek s rovnakym ucinkom a zlozenim s doplatkom cca 4eura, treba poziadat o jeho predpisanie, pripadne lekarnika o vydanie tohoto generickeho lieku, pripadne ak je aj cca 4 eura pre vas privela, poziadat lekara o liek s podobnym zlozenim z tej istej skupiny.