eBay skúsenosti

ebay

aj my obcas cosi nakupime na ebay a tiez sa nam este nestalo, ze by balik nedosiel..a zatial mozem povedat, ze vzdy dosiel tovar taky, ako bol na obrazku, v popise, proste vsetko zodpovedalo..sice niekedy to trva, kym balicek pride, ale zatial vzdy vsetko prislo najneskor do 3tyzdnov..vacsinou tiez objednavame odtial take veci, ktore sa tu na svk nedaju zohnat, alebo velmi draho..dosli nam odtial nejake komponenty do auta, do pc, mp4 player, saty, topanky, dvd s rozpravkami pre dcerku a ja som si odtial objednavala aj jedny nausnice - boli uplne ze "za facku"..postovne bolo free a nausnice stali cosi vyse 4eur..su strieborne s modrym opalom a su naozaj nadherne a presne ako na obrazku..a z 99% nakupujeme na anglickom ebay..

sign

07natuska
ja ked som si objednavala tricko z UK to postovne bolo tusim 4 libry,cize celkovo to vyslo s postovnym ovela lacnejsie nez tu by to vyslo keby to vobec mali.

dobra vila

Pre 07natuska: to je velmi individualne!! Zalezi od tovaru. Chod na ebay, vyhladaj si nejaky tovar a tam si pozri postovne pre SR, ak to sem dovazaju.

dobra vila

No...ja konkretne cez ebay neobjednavam, ale mam odtial spustu Chococat veci, lebo som do toho maniacka a brat mi zvykol nejake objednat :D. A raz sa nam stalo, ze nam neprisiel balik, bol poisteny, takze nam pani uhradila spat vsetky peniaze. Takze urcite to nie je iba tak,ze nepride ti to a si v riti.
Co sa postovneho tyka, na niektore veci sa to fakt oplati, na niektore menej. Hlavne ked objednavas nieco vacsie, co aj samotny tovar je tuto drahsi, to sa oplati. Brat ma tiez plno veci z ebay od svajciarskeho nozika, po premietaciu nocnu oblohu, rozne rybarske vecicky pre otca, technicke atd...
Postovne sa neoplati skor na male veci...trebars...mi raz objednal visiace "posnezene" nausnicky so snehovymi vlockami, uplne senzacne su... a tam to posovne bolo neviem kolko...no nebola to nejaka katastrofa...kedze tuto by som mozno tie nausnice dostala za 4x taku cenu... (druha vec, ze tuto taketo super veci nedostat)
Ak niekomu vadia ceny, fakt sa oplati skor nemecky a anglicky ebay, avsak americky ma 1000x vacsi vyber. Ak hladas konkretnu vec, jasnacka, najprv sa pozri co to nema niektory blizsi ebay.

duffel

no kolko sa plati postovne a vsetko okolo toho ? a inac bavime sa o americkom ebay ? lebo mas aj anglicky a nemecky ...

e bay

duffel: to si riadne prestrelila, zrejme s tym vobec nemas ziadne skusenosti!
ja si asi 3 roky objednavam cez ebay a v ani raz sa mi nestalo, zeby mi nedorucili vyrobok a postovne tiez nie je tak strasne, ako to opisujes ty. iste, je vyhodnejsie, ak si objednas viac vyrobkov, ale aj tak je to velmi lacne!

duffel

ja niesom babka ale potrebujes k tomu nejaku kartu a platis predom a stava sa aj ze ti to nepride a potom si v riti :) a musi tam byt napisane ze predajca povoluje dovoz aj mimo usa , a postovne je tiez dost