Čauko, teraz som poistený u poisťovne Apollo, no uz dlhšie zvažujem prestup do UNION. A najmä teraz, keď sa majú spájať Apollo a Dôvera. Ide o to, že mám zdravotné problémy a musel som ísť tiež na Magnetickú Rezonanciu, no mňa objednali až o 4 mesiace, lebo mám Apollo, a viem, že len poistenci Unionu boli objednaní do mesiaca, lebo aj moja sesternica bola, ona má Union a ju objednali o 3 týždne. Kedže moje zdrav.problémy pretrvávajú - neurol.problém, tak zvažujem odísť do silnejšej poisťovne, kedže Apollo je privelmi slabá... Čo si o tom myslíte? Mám radšej prestúpiť do Union? Vďaka.
APOLLO+Dôvera - ostať alebo lepší prestup do inej ZP
Ja som dlhorocnym poistnecom Dovery,este od cias Istoty.Tento rok je poslednym,Dovera uz nema moju doveru.Sklamala ma a aj zubarka povedala,ze pre nu je Dovera ta najhorsia.Dovera=Penta,takze iba zisk,zisk a zase zisk.Ked treba uhradit vakcinu proti hepatitide A cloveku,ktory bol a je v kontakte s hepatitidou,tak bohuzial.Niekto kto si zdr.odvody neplati ju ma zadarmo.
Ja som bola poistencom Apolla velmi dlhe roky. A ked mala prist na trh poistovna Union, dala som sa zlanarit do nej. Vtedy som nemala absolutne ziadne zdravotne problemy, takze mi to bolo jedno. Ale v poslednej dobe sa moj zdravotny stav podstatne zhorsil a na Union nemozem povedat jedno krive slovo (akurat ked mi prisiel doporuceny list od nich, musela som na postu a tam bolo podakovanie od riaditela, ze som ich poistencom, to ma na.ralo...) Ked som sa isla objednat na CT a MRko, tak pani predo mnou so Vseobecnou dali terminy asi o 3 mesiace, kym mne hned na druhy tyzden. Ja osobne by som odporucala prestup do Union.
P.S. vyuziva niekto ich preventivnu pripomienku?
Moja skúsenosť je taká, že každému lekárovi vyhovuje iná poisťovňa. Takže keby mal byť každý lekár spokojný, museli by sme byť všetci poistení v každej poisťovni. Môj názor je taký, že treba vyčkať, čo bude, keď sa tie poisťovne spoja. A ako napísala Aknitka, niečo na tom asi bude, možno nakoniec Union bude vytlačená.
no ja som tiež v Unione a zatiaľ som neoľutovala lebo u všetkých doktorov kde som bola (aj s malým synom) to bola pre nás len výhoda. my sme sa ale doma s mužom zamysleli naopak. že keď už budú v podstate len tri zdravotné poisťovne (z toho jedna veľká štátna a druhá síce komerčná ale veľká) či to nebude práve Union, ktorý pôjde dolu vodou. že ho tie väčšie dve prevalcujú a lekári nebudú chcieť s Unionom uzatvárať zmluvy. to je len taká naša sedliacka úvaha. uvítala by som názor niekoho kto sa vyzná v tejto problematike.
no asi je to vsade inak..ja som koli zubarovi prestupila zo vseobecnej do apolla, a gynda so vseobecnym to len dobrili , ze ta je dobra, zatial sme s nou nemali problem