co po skonceni uzivania antikoncepcie?

Príspevok v téme: co po skonceni uzivania antikoncepcie?
danielle777

ahojte ludia..

chcela by som par odpovedi.. prestala som uzivat HAK pred 2ma mesiacmi, a pouzivali sme prezervativ. a potom som si spomenula na nejake veci.. takze otazka 1 - ako dlho prezivaju spermie na na klitorise, pyskoch a okolo? daju sa umyt vodou a mydlom? alebo su tam a cakaju, kym ich ruka neda dovnutra, napriklad na druhy den? :)

otazka 2 - pocula som, ze po vysadeni HAK pocas 2heho mesiaca je asi 200% sanca otehotnenia. ako je to s ovulaciou? preco je to tak?

kto vie nech odpovie, prosim, lebo ani nespavam...

ketinka

ja som na tom tak isto po 3rokoch som musela antiku vysadit zo zdravotných dovodov....
takže teraz si priatel dava bacha,sem tam používame aj kondomy a kupila som aj pharmatex gel a trčí v skrini,ten sme ešte neskusali a asi ani nebudeme.....
Zatial som ok,aj ked teraz je to ine,máme trošku stresy ale da sa to

wertherka

Danielle, ano, mozu, ak im das do ruky kompas, mapu s vyznacenym planikom a vyzbrojis kvalitnou turistickou obuvou... :) :) Blaznis? Ako by sa SAME dostali dnu? Iba ak - teraz vazne - by ta napr. partner chcel potesit "rukou" a povedzme, ze by mal nieco z toho na ruke, na prstoch, alebo by to bolo kdesi na tebe tam dole... V takom pripade hovoria gynekologovia (uz som sa o tom na forach toho docitala) o moznosti otehotnenia len v teoretickej rovine... v praxi sa s tym nestretavaju.

danielle777

dakujem ti velmi pekne.. ale este jedna otazka.. ked su spermie vonku, ale velmi blizko vchodu do vaginy, ked nie priamo na nom.. mozu sa same dostat ku vajicku? :))

wertherka

Ahoj! Pochybujem, ze spermie preziju tam vonku cely den :))) ak vobec niekolko minut. Na prezitie musia mat totiz pre ne vhodne prostredie, v tele zeny vraj preziju este par dni, ale vonku, myslim si, ze vobec nie. Druha otazka - Po vysadeni HAK moze zena otehotniet hned.. vraj. neviem o tom viac, nezistovala som to, nepotrebovala som take info. Takze asi tak :)