Nepravidelna stolica!!Ste na tom niekto rovnako ako ja??

Príspevok v téme: Nepravidelna stolica!!Ste na tom niekto rovnako ako ja??
Luili

Už od narodenia mám nepravidelnú stolicu..napr že chodím na veľkú len občas.. 2x za tyžden..Nikdy som to nikomu nepovedala pretože som si myslela že je to normalne.Len nedavno sme sa z partiou o tom rozpravali na stanovačke pri ohni a ked som spustila to com vam tu teraz hovorym,tak sa vsetci zacali smiat..a ja teraz rozmyslam ci je to vlastne neaky velky problem???

....

ale ved telo same vie, kedy potrebuje ist na wc. to sa jednoducho neda naucit! a ked sa o to clovek pokusa, tak len telu robi zle, ze ho prenastavuje inak.
daj sem nieco, nejaky link abo co, kde je to napisane a potvrdene od nejakeho doktora, potom mozno zacnem verit, ale aj tak to necham tak. ved citim sa dobre aj napriek tomu, ze nestravim na zachode denne polovicku svojho zivota :-D

usiko

.....

ma sa chodit kazdy den raz az viackrat....potrava by mala z tela za 24 hodin odist, lebo inak sa skodliviny dostavaju do tela, lebo kvasia a hniju /nemusim ti hovorit o smrade a konzistencii stolici, ktora je nespravne zlozena a je v tele dlhsie nez ma byt/....za 24 hodin sa z potravy vstrebaju vsetky ziviny, ktore mu treba.....ja nechapem, ze niekto, kto vie, ako stolica smrdi a vypada moze tvrdit, ze staci sa vyprazdnovat trikrat tyzdenne....to je fakt vrchol nevedomosti alebo ignoracie faktov.....

btw.....vies od coho je rakovina hrubeho creva? urcite nie zo zleho vzduchu co dychame....

usiko

popytajte sa niekde prispievatelky s nickom 'mariaa', ona mala tiez problemy s travenikm mlieka a este s dacim a lekar ju vyliecil......mala nejake problemy s crevami....tak ju vyhladajte niekde v temach......

ano122

JA CHODIM TIEŽ ASI TAK 2-3 X DO TÝŽDNA A CITIM KED UŽ SOM NAFUKNUTA A TIEŽ PIJEM VLAŽNU VODU..ALE KED SA VYPRAZDNIM CITIM SA VYPRADZNENA AJ KED SA ZAČINAM NAPLNAT TAK TO CITIM V ČERVACH..MOŽNO MÁM POMALY PERISTALTIKU-TRÁVENIE AJ A MOŽNO JE NEIEKDY VYPIT NIEČO NA PREČISTENIE ALEBO TAK...ABY SA ČLOVEK MENEJ BÁL-MYSLIM TIE ALOE GELY A TAK..

.....

podla mna je blbost, chodit kazdy den az niekolkokrat denne na velku potrebu! a vnucovat tuto teoriu vsetkym, ved kazde telo je inak "nastavene". to mi chcete povedat,ze za tych par hodin telo dokaze ziskat vsetko z tej potreby a spracovat ju? ked ma ist hned aj von? podla mna je to hlupost. ja chodim tak tri krat do tyzdna a je mi fajn.

problema

Usiko a Prdolka

na gastro vyšetrení som bola a zistili mi alergiu na mlieko, laktózu, sóju a že mám chronickú gastritídu. Nikto mi však nepovedal, či je to dôvod môjho problému s vyprázdnením.
Mne osobne gutalax nezaberá a to ani v prípade, že ho skombinujem s laxrilim a senným listom:(
Už som z toho zúfala...

usiko

fuuha, a nemozete ist na nejaku 'crevologiu'....na taku nejaku ambulanciu co sa tymto zaobera? mozno gastro alebo co....nenechat to tak a buzerovat lekarov, kym nenajdu pricinu?

prdolka

Luili: viem o čom hovoríš. Ja som mala stále pravidelnú stolicu, ale keď som sa kvôli robote presťahovala do Nitry - išla som maximálne 1-2x za týždeň aj to s brutálnou zápchou. Skúšala som všetko, vlažnú vodu, kyslé mlieko, kyslú kapustu, slivky. Nič nepomáhalo. Zvyčajne mi pomohol akurát Guttalax, ale k tomu som siahala naozaj už ako k poslednému riešeniu, lebo som sa bála, aby som si na to nenavykla. Keď som bola potom doma na dovolenke, takýto problém som nemala.