Môj primárny problém je, že od r.2001 sa mi začali v sklovci v obidvoch očiach vytvárať špirálovité útvary akokeby pospájané z buniek, čo bolo diagnostikované ako zákal sklovca.Posledný polrok však začalo ochorenie naberať na obrátkach a pomaly nebudem schopný čítať. Po prečítaní niekoľkých článkov mám ale podozrenie či to nesúvisí s boreliou. Videl som totiž štruktúru spirochét borelie na nete a sú prakticky totožné s tými útvarmi v očiach.Podľa testu WESTERN BLOT mám Borrelia afzelli IgG pozit. a IgM hraničnú hodnotu, pričom v bežnom odbere spred týždňa je to naopak. V súčasnosti sa liečim -LENDACíN+ENTIZOL. Ak máte niekto skúsenosti s takouto formou prejavu boreliózy, prosím poraďte. Mimochodom, očný lekár sa skôr domnieva, že to spôsobuje skôr moje degeneratívne ochorenie sietnice(degeneratio retinae periferica), tak ma ešte čaká ďalšie vyšetrenie.
Borelióza - problémy s očami?
najnovsie ma Can-C aj Swansonvitamins.com
Liecenie boreliozy od roku 2001???
Top vyzera skor na udrzbu boreliozy, nez liecenie.A take mnozstvo liekov(chemikalii ) do tela tolko rokov, to predsa musi zamorit telo hrozne.
Priti borelioze je Samento,/uncaria tometosa a extrakt z olivovych listov, na cistenie tela(teda aj sklovca) je treba brat silne enzymi na prazdny zaludok.
Kvapky s obsahom MSM(methyl sulfonyl methane 10% vo vode)) mozu tiez pomoct, lebo MSM je univerzalne rozpustadlo a pomaha napr pri vysokom tlaku oka(permeabilita ocnej bulvy znizena, odvodove kanaliky zapchate zapalom)
Na zakal sosovky je casto ucinny N- acetyl L carnosine, NAC, 1% roztok, kvapky do oci,(pozri produkt napr Can-C a prace dr Babizhayeva), takze predpokladam, ze aj na ine zamorenie bielkovinnymi latkami moze pomoct aj v sklovci.
Na makularnu degeneraciu(odumieranie sietnice) pomahaju rozne silne antioxidanty(extrakt z hroznovych semien, polyfenoly z listov, karotenoidy ako najme cryptoxantin astaxanthin a lutein a lecitin na zlepsenie cirkulacie krvi,
a MCS(micro current stimulation, tj elektostimulacia, kde sa elektrody daju nad obocie a elektricke pulzy naprogramovane vytvaraju masaz tej oblasti, cim sa casto nielen zastavi makulkarna degeneracia, ale dokonca napravi zrak aktivovanim este neodumretej casti sietnice.
Pozri na
www.optogon.com
Inac su na to patenty a momentalne je to v stadiu vyhodnocovania FDA ako mozna lekarska metoda, samozrejme na trhu je to ako masazer a stimulator uz niekolko rokov.
Kedze som cukrovkar a oci su pri tom velmi ohrozene(teda aj pokrocilym vekom) obsas to na sebe pouzivam(ked nezabudnem....)
Can-C zas pouziva uz vyse dvoch rokov moj brat proti zakalu sosovky(cataract) a sice sa mu to nezlepsilo velmi ale definitivne sa to nezhorsuje, co mu ocny povedal, ze sa bude. Takze asi to pracuje.
Dst tazko sa tie kvapky zhanaju, za poslednych 10 rokov plno vyrobcov sa vynorilo a zmizlo, alevyrobok pod menom Can-C je zda sa uz viac rokov na trhu a asi nezmizne, da sa ho objednat z hromady miest