Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Unava, slabost, divné stavy

Príspevok v téme: Unava, slabost, divné stavy
Susina

Tuto dilemu uz riesim nejakych 5 rokov v roznej intenzite, u lekára kopec vysetreni nic neukazali, akurat mam nizsi tlak. Velmi sa musim premahat aby som normalne mohla fungovat. Spím cca 7-8 hodin a budim sa uplne ztrieskana, ako keby som spala tak 2 hodiny, boli ma hlava tak ako z unavy, ked pocujem silnejsi zvuk ozýva sa mi to v hlave a je mi to nepríjemné tiez ako pri unave, som na materskej dovolenke a vacsinou si musim pospat poobede s malym tiez inak by som asi odpadla od unavy, catso pride na mna taka slabost spojena so spavostou a derealizacia, ze mam pocit, ze zaspim do omdletia doslova, uz neviem co mam robit :( jeden cas som brala aj antidepresiva, vraj to mam zo psychiky, ale mne sa to nejako nepacia tie stavy, takisto mam pocit, ze s ami zle dýcha po jedle, busi mi srdce, neviem s anadýchnut, ultrazvuk brusnej dutiny je bez nalezu.

Susina

jalenja - skor myslim nie ako ano, ale skusim, drzala som dietu kde som nejedla ani ani a nezlepsilo sa mi nic, mlieko mi nechuti takze nehrozi, ze by som ho pila, na pecive zavisla nie som, kolac nejem...

jaLENja

Moja kolegyňa má celiakiu a pokiaľ dodržuje diétu, je v poriadku, ale stačí ak sa zabudne, zje čo i len trochu lepku a už je strašne unavená a malátna. Jej to zistili v detstve a naozaj dokaiľ nevylúčila lepok z jedálnička, spala skoro neustále alebo bola veľmi unavená. Samozrejme mala aj iné príznaky, ale prvotný bol únava. Skús si vygoogliť celiakiu a pozri si to, mala by niekde byť aké vyšetrenia sa podstupujú.
Alebo skús vylúčiť určitý druh potravím a sleduj, ako sa to zmení, napr. začni s múkou, ale pozor, lebo aj napr. jogurty obsahujú lepok.
Ak to nebude lepok, skús mlieko...

tatiana26

hm, neviem, či celiakia spôsobuje tieto stavy...nevylučujem to...aké vyšetrenie sa robí na zistenie toho, vieš?

radca

Susina,

ak sa ti to po ATB zlepsi, tak sa jedna o nejaky zapal urcite. Musel aom prestat jest potraviny, co ten zapal zhorsovali (mlieko, muka, sladkosti), a citim sa uplne normalne, ako ked som bral tie ATB.

jaLENja

Spomenutá amyloidóza?? Je to zriedkavé ochorenie, mne to diagnostikovali, povláčili po kadeakých vyšetreniach a nakoniec tú diagnózu našťastie nepotvrdili...
Ešte ma napadá celiakia.... na to vyšetrenia boli?

Susina

radca - moze byt aj ja som zaznamenala niekedy po ATB zlepsenie, asi zacnem brat opat imunoglukan mam pocit ze s nim som lepsie zvladala den aj ta dieta by nebola odveci odlahcit organizmus od jedov

radca

Mne sa stav vzdy zlepsil, ked som bral raz za cas ATB na nejaku virozu. Potom sa to ale vzdy vratilo naspat. Teraz drzim dietu a vsetko je v poriadku.