ahojte chcela by som sa spytat ako niektori bojujete proti treme?
Ja som ju vobec nemala ale poslednu dobu ju mam koli upnej hluposti Preco?
TREMA
np ty nemozem povedat to si ma aj faakt pomohla...boze tie tvoje dopovede
tréma vzniká pri podceňovaní seba samého,nedocenení sa,myslíte si že ste horší,slabší ako tí druhí a je to tak? Vy nemáte svoju latku sebahrdosti? Ste ako zdrap novín vo vetre?Problém neobchádzajte,ale zdolávajte,nesnažte sa unikať pred ničím,ono si vás to skôr či neskôr nájde,vaša pôda pod nohami sa stáva sypkou a strácate istotu,sebadôveru,problémy riešiť podľa dôležitosti,niektoré ťažké,odsunuté,ale v danej chvíli nepodstatné,vyrieši aj čas a čas je najlepší lekár.Požijeme, uvidíme čo poviete?
Ja mam neskutocnu tremu a tiez len posledne obdobie tzka sa to narocnosti mojej prace ale mam ju uz takmer stale
trasu sa mi ruky a cela sa cervenam hlavne pred sefmi ale aj pri hocijakom rozhovore co sa tyka prace
v niektorych situaciach je trema normalna. ak mas pocit, ze to nezvladas, skus sa celkom uvolnit, potom pomaly dychaj do brucha-aby sa ti nenadvihoval pri nadychnuti hrudnik, ale brucho-pomaly nadych a vydych...aspon 3x za sebou. mne to vzdy pomohlo. inak, brusne dychanie je ovela zdravsie ako hrudne! skus a uvidis