Prvý krát k psychológovi

Príspevok v téme: Prvý krát k psychológovi
Chooozy

Chcem navštíviť psychológa pretože svoje problémy už nedokážem sama zvládať a mám pocit že potrebujem odbornú pomoc. v našom meste sú 4. 3 sú klinický psychológovia a 1 je pedagogicko psychologická poradňa. Neviem aký je medzi tým rozdiel a tak neviem kam mám ísť, neviem si predstaviť ani len ako to tam vyzerá či prebieha, neviem to je najskôr nejaké úvodné sedenie kde poviem aký mám problém alebo ako to tam vlastne funguje??? Koľko sa asi približne platí? vie mi niekto povedať viac?

Bruno333

Neboj sa, s obvodným nemusíš nič riešiť, stačí prísť ku psychológovi, alebo psychiatrovi. Veľa z nich je štátnych, takže sú zadarmo. Skús aj bezplatnú infolinku Ligy za duševné zdravie, ak to chceš riešiť odborne.Oni Ti pomožu, netreba sa zbytočne báť.

Aduliena

No neviem, koľko máš rokov, ale ak viac ako 15, tak to zostane medzi tebou a lekárom. Je to lekárske tajomstvo a lekár to nepovie tvojim rodičom bez tvojho súhlasu. A to, že sa ideš vykecať zo svojich problémov psychológovi, to nie je žiadna hanba, no ale ak máš dosť peňazí, tak plať. Ja som z malého mesta, tu si za sedenie pýtajú od 6,65 do 10 Eur, myslím, že vo veľkých mestách je to viac.

Chooozy

aduliena- nemôžem si zobrať papier od obvodného, nechcem to mať v karte a nechcem aby to vedeli moji rodičia.

Aduliena

Zisti si, ktorí z tých psychológov majú zmluvu so zdrav. pooisťovňami. A ak potom zoberieš odporučenie od svojho obvodného lekára, nebudeš platiť nič!

Bruno333

Skús bezplatnú linku Ligy za duševné zdravie, oni ti aj poradia , aj Ťa nasmerujú. Vačšina psychológov má prevú návštevu zdarma, aby si ich ludia mohli oťukať.Hlavne je doležité hladať a vybrať si toho, ktorý ti najlepšie sedí.

Chooozy

Oki tak už mám jasno ďakujem, ale v našom zapadákove bohužiaľ nič také nie je no... Dúfam že to nebudú žiadne horibilné sumy lebo moc peňazí práve nemám lebo ešte študujem.