Moja buducnost...??

Príspevok v téme: Moja buducnost...??
ewelyn

Dobry den,
chcela by som sa opytat,ci je normalne,ak 23 rocny clovek absolutne netusi,co by chcel robit....)??Chodim na vysoku skolu,treti rocnik,ak sa podari...lenze mam pocit,ze to ,co studujem,ma asi nenaplna...mozno je to aj koli tomu,ze za cele tie roky,co som tam mam pocit,ze absolutne nic neviem.Kedze mam iba gymnazium,vysoku skolu potrebujem,no neviem,ci ma ta,ktoru mam nejak uzivi...je to odbor,ktory na Slovensku nie je moc rozsireny. Ubija ma aj to,ze mam pocit,ze ostatnym to ide lepsie,ako mne...ja viem,ze nie som jedina,ktora ma obcas probelmy,ale velmi by som chcela studovat nieco,co by ma bavilo a islo mi to.Teraz sommala byt Bc. ale nepodarilo sa a mna to velmi mrzi...nebolo to sice preto,ze by som neuspela ale preto, ze niektori nasi profesori si cez skusky poodchadzali na dovolenky a do zahranicia a nedali terminy,ako by sme potrebovali a niektorym z nas to uz nevyslo,mala som aj zdravotne problemy ale aj tak ma to velmi mrzi....ja neviem,co by som chcela robit a co by ma naplnalo a uzivilo...ked sme si na strednej robili testy so psychologickou,vyslo mi sice aj to,co studujem,ale nie je to ono...neviete mi poradit,prosim???dakujem

Bruno333

Inač keď spomínaš tú výtvarku, tak ja som začal teraz malovať, brutálne ma to začalo baviť, akokeby to bol zrazu zmysel mojho života. Zobudím sa a myslím na malovanie, zaspávam a myslím na to ako sa miešajú farby...nechcem tým povedať že musíš začať malovať, ale niekedy je zmyslom úplne niečo iné ako to, kde sa zarábajú peniaze...

maruska77

ja som 5 rokov studovala stavebnu.. tiez som mala gympel a na tlmocnictvo a diplomaciu ma nezobrali.. rodicia ma donutili ist na nejaku vysoku... na stavebke brali bez prijimaciek tak som sla tam...ze si este podam prihlasku.. nepodala som si... v juny som skoncila ako stavebna inzinierka... :) nikdy ma to moc nebavilo..ale mam titul a mozem si hladat robotu aku chcem.. vydrz..a casom zistis ze to nebolo az take zle...

ellison

Ahoj, neboj, nie si v tom sama ...ja mam uz po VS, pracujem uz takmer tri roky a tiez zistujem, ze ma praca nebavi, ze nie som dobra v tom, co robim, ze ini su lepsi .... Tato praca ma deprimuje, rada by som z nej odisla, ale tiez neviem co by som chcela robit, co by ma bavilo, ale najviac ma ubija, ze v case tejto krizy akosi ani nemam na vyber ... tak sa akosi nechavam unasat zivotom a hovorim si, ze mozem byt rada ze vobec nejaku pracu mam ... Ale je to nanic.

ewelyn

dakujem vam vsetkym za odpovede....:)))hm,no studujem zahradnu architekturu,chodila som 11 rokov na vytvarnu,ale nefiem....mam pocit,ze nemam ziadne napady,o to viac,ze som do toho zo strany skoly nutena a tosa nie vzdy da mysliet na povel...jednoducho,niekedy sa cloveku musi chciet...mam dojem,ze ma to ozaj nenaplna...a nech sa do seba ponaram kolko chcem,neviem.

ocom

no, ja mam 25 a Bc., ak to pojde ako ma, tak budem mat az ako 28 rocna. to je super, co? ale na druhej strane, aspon idem studovat to co ma bavi - mam za sebou aj studium psychologie a 2 rocnu prax na psychiatrii a vylucovacou metodou mozem povedat, ze to nie je to co chcem :) a tak som s tym sekla a vsetci kukali a niektori nevedeli pochopit, ze opustam tak dobre rozbehnutu karieru a studium.

vobec nevies co chces? urcite vies... pozri sa do svojho vnutra. zabudni na chvilu na prachy a moznosti zamestnat sa... mysli len na to co ta bavi, resp. si predstav, ze mas peniaze a uz nikdy nemusis pracovat. ako by si travila svoj cas? co by si robila? si spolocensky typ? rada pocuvas, pomahas alebo skor prichadzas s novymi napadmi, si rada stredobod pozornosti? preferujes samotu? extrovert / introvert?

aj keby ta bavi napr. piect kolace - moze to byt zdanliva malickost, ani nevies ako, ked sa niecomu zacnes venovat, uplne ti to zmeni zivot! vela stastia :)

jajka001_

ja mam 30 a stale nad tym uvazujem :) mrzi ma ze ked som bola mladsia, som nechodila na vselijake kruzky, aby som zistila co ma bavi. lebo jediny sposob ako zistit co ta bavi a ide ti, je skusit robit to. takze ber kazdu prilezitost, aj ked sa ti nebude zdat dostatocne zaujimava, a skusaj skusaj, lebo cim budes starsia, tym to bude komplikovanejsie.

Bruno333

Čaute, ja som mal úplne, ale úplne presne tie isté problémy a okrem toho podľa mňa to má veľa ľudí, nielen mladí, ale dokonca aj dospelí,ktorí napr.prišli o zamestnanie.Ono je úplne iný študentský a ten reálny život. Nakoniec sa to vyriešilo ako keby samé a našiel som aj ja prácu, ktorá ma baví a uspokojuje. Tiež som sa bál, či sa uživím, a teraz som síce učiteľ, ale vobec mi to neprekáža, ani čo sa finančnej situácie týka. Podľa toho čo píšeš si aj Ty podobný typ a peniaze pre Teba nebudú asi všetko, z toho vyplýva že ak je ten zmysel iný a ty ho nájdeš, budeš oveľa spokojnejšia ako ľudia, ktorí síce vedia že chcú zarábať prachy, ale aj tak ich stále nemajú dosť.
Skús ísť na to tak, že čo by Ťa naplňalo, čo by ti dávalo zmysel a možno nájdeš niečo, o čom teraz nevieš že ani existuje...mňa by tiež zaujímalo čo študuješ, tak daj vedieť, možno spoločnými silami nájdeme riešnie...
B.

fatka

a co to vlastne studujes? Mne sa sice Bc tohto roku podarilo ale tiez nemam pocit ze by ma to naplnalo...studujem len aby som studovala lebo sa to "musi" a v dnesnej dobe to treba...a co chcem byt alebo co zo mna bude ani srnky netusia...neboj nie si v tom sama :)