Ako dostane človek zápal slepého čreva?

co?

jajka - ano viem na co narazas , ide o to ze som chcela delphii zdoraznit, ze to ze by sa potrava(nejake jej mikrociastocky) mohla nejakym sposobom dostat do slepaka je mozna pravda a nie hlupost, nepisala som priamo o tom , ako a preco sa tam dostane - pricinou je vlastne uzaver dutiny appendixu alebo sa moze zapalit tkanivo z ktoreho je, teda lymfaticke, potom prebehne prekrvenie a nasledne zahnisanie, pokial je to zahnisanie silne tak dojde k prasknutiu a crevny obsah sa moze vyliat- ale toto je uz stav ktori lekari zachranuju pat minut po dvanastej...teda to co niektori ludia vravia, ze slepe crevo sa moze podrazdit kuskom alobalu alebo nejakym jadierkom je mozne, staci ak to dajme tomu jadierko "pohladka" appendix pri "prechadzke okolo" a pokial on uz je v zlom stave a zahnisany, napucany, moze to sposobit jeho prasknutie

alzbee

jajka001_: ved hej, bohvie, kde je pravda :-) ja len prezentujem to, co som sa docitala a casak 21.stoleti je podla mna fakt na urovni :-) no a s tymi bradavkami u chlapov...tak to moj priatel len pisti, ked mu ich zacnem bozkavat, jeho to stekli :D :D

jajka001_

co? - skus si precitat tie linky co som sem dala. presne o tom sa tam pise. aj ine veci - o tom ako vznika zapal - to iste co si pisala ty.

alzbee

Ovecka: no, tak to u vas chlapov moze platit a uprimne povedane, neviem si vas predstavit uplne hebkych :D ale myslim, ze nam babam su chlpy fakt zbytocne :-P skoda, ze si z toho clanku viac nepamatam...uz som to citala davno a fakt tam bolo toho dost vela :-))

jajka001_

alzbee - ja som naopak presvedcena, ze vsetko ma svoju funkciu :) dokonca aj chlpy, ved sme miliony rokov za opicami a predsa stale rastu, na citlivych miestach - mozno poslednych par rokov su povazovane za neesteticke ale urcite maju svoju svoju ochrannu funciu. muzske bradavky? neviem, to vie len boh :) mozno nieco s hormonami. ale aj eroticka stimulacia je potrebna, snad by ste im ich nechceli odopriet :)kostrc je vraj zakrpatenina chvosta hmm a no a ked si ju narazis, paradne to boli. a si predstav, kebyze ju tam nemas, tak si udries asi nieco dolezitejsie.

0vecka

alzbee s tymi chlpmi si dovolim nesuhlasit napr ked mam tak trojdnove strnisko a je zima nieje mi zima na tvar ako nahle to dam dole tak mi zamrza cely ksicht a pritom chlpy mozu byt aj dlhsie :) aj ked vecsinou menej huste

co?

alzbee - mas pravdu, o slepaku sa vela veci pozistovalo...ja som konkretne pocula variantu, ze nam sluzi ako imunitny prostriedok, ale co je na tom pravdy osobne neviem

0vecka

alzbee s tymi chlpmi si dovolim nesuhlasit napr ked mam tak trojdnove strnisko a je zima nieje mi zima na tvar ako nahle to dam dole tak mi zamrza cely ksicht a pritom chlpy mozu byt aj dlhsie :) aj ked vecsinou menej huste

alzbee

jajka001_: ja som praveze citala v casopise (21.stoleti), ze nie vsetko ma v ludskom tele nejaku funkciu a bez mnohych veci by sme sa dokonca aj zaobisli :D :D bolo tam toho plno, ale teraz si zialbohu spominam len nato, ze ludom su zbytone zuby mudrosti, chlpy, pretoze tie nemaju ochrannu funkciu proti zime a nechcem trepnut, ale tusim tam bolo spominane aj slepe crevo a kostrc...