psychiater/psycholog BA zmluva s poistovnou

Bruno333

Lulu, ak ideš ku psychiatrovi tak obvodný to určite nemusí vedieť. Dnes to funguje tak, že prídeš a hotovo - hlavne preto, lebo ludia s tým mávajú problém presne ako Ty - majú zábrany riešiť to zložito s obvodným atď. To, či u konkrétneho lekára treba platiť je najlepšie zistiť u jednotlivých, ku ktorým by si chcela ísť, resp.aj na tej linke ti to povedia. Ale vačšinou nie sú súkromní - t.z.neplatí sa za návštevu, prepláca to plne poisťovňa.
Psychiatri mávajú(aspoň moj) zmluvy aj s viacerými poisťovňami, nemusíš sa toho báť, ak by nemal s Tvojou určite ti to povie a potom budete riešiť čo ďalej.Resp. na tej linke povedz akú máš poisťovňu a oni ti nadiktujú adekvátnych psychiatrov.
Ak si budeš vyberať psychiatra, je dobré navštíviť ho osobne. Ak Ti nesadne s akýchkoľvek dovodov, stačí hladať dalej, navštíviť dalšieho a k predchádzajúcemu už neprísť.Tak som to robil ja, netrvalo to dlho a som velmi spokojný.
Hlavne by som to riešil s odborníkmi, lebo všetky tieto rady sú len laické. Neboj sa! Vačšina lekárov, a ludí, ktorí pracujú s duševnými vecami je zlatých a snaží sa pomocť!!!
Držím Ti palce!!!

psycho123

lulu01
znamená, že neplatíš. Obvodný by mal vediet, že chodíš psychiatrovi. Nemusíš mu povedať, že chceš ísť, ale až keď sa od psychiatra vrátiš, tak až vtedy. Ale ak pôjdeš za psychiatrom (nepotrebuješ výmenný lístok) tak sa opýtaj tam, že či mu to musíš povedať. Možno sa niečo zmenilo a bude to vaše tajomstvo.

lulu01

Bruno a mam otazku :) jasne ze budem volat ale najprv chcem zistit takto :))
nasla som jednu psychiatricku ktora ma zmluvu s mojou poistovnou, to znamena ze nebudem platit? a myslis ze o tom musi vediet moj obvodny?

Bruno333

Skús Mudr.Žabkaya, sídli na Poliklinike Tehelná v BA, je dobrý!!! Ak nie, tak skús zavolať na bezplatnú linku Ligy za duševné zdravie, tam ti presne poradia, ale aj tak skoro všetci psychiatri majú zmluvy s poisťovňami, veď by sme sa my pacienti nedoplatili!