RNG, Tlak na hrudniku

Príspevok v téme: RNG, Tlak na hrudniku
usiko

RNG /aj ostatni, ak mozu pomoct.../, poprosim vas o radu. Priatel zacal pred mesiacmi pocitovat strasny tlak na hrudu, bolo to len sporadicke, raz mesacne a samovolne to preslo.....
minuly tyzden sa to zhorsilo, museli sme do nemocnice.....
priznaky-
- obrovsky tlak na hrudi, niekde v oblasti hrudnej kosti,
-problemy s dychanim, nevedel sa poriadne nadychnut;
-naval potu, ked mu je takto zle
-samovolne to prichadza aj odchadza, alebo je to silnejsie alebo slabsie....

Boli sme v nemicnici, na internom a neurologickom, kde mu vysetrili:
-rontgen hrudnika spredu a zboka -v poriadku
-rontgemn chrbtice-v poriadku,
-brali mu krv, v poriadku;
-ekg-v poriadku
-tlak krvi - 100/60
-premeriavali mu reflexi kladivkami a neviem cim,- v poradku.....

zaver bol taky ze je zdravy clovek, a ze to moze by zacviknuty nerv v hrudnom kosi, ale to je tazko odhalit, lebo je to tam akesi neviditelne ci co....ak by sa to zhorsilo, ma ist ihned na kontrolu.....

no, lenze tento vikend sme si dali oddychove dni, nerobili sme nic, len sme boli na nakupoch, hladali sme stolicky, on soferoval, stravili sme v aute a v obchodoch dve hodiny, takze sa mu to vratilo, lebo ho to vycerpalo....do vecera len lezal v klude a vecer si upratal jednu skrinu, zasa to bolo spat, ten tlak na hrudi.....neviem, vravi, ze ked sa rozrusi, tak je to tu spat...ale ono sa to vracia aj ked je kludny.....

vsimli sme si, ze je to horsie, az neznesitelne, ked sedi v aute a soferuje.....dnes ma odviezol na stanicu, kedze sme isli sutom, tak ho ten hrudnik bolel, potom sa isiel najest a dal si liter kofoly a uplne to ustupilo...teraz je domca a zase sa to trochu ozyva......mame pocit, ze ci to nie je z nizkeho tlaku, lebo sa mu zda, ze ked sa mu tlak zvysi, tak to ustupuje.....ale potom preco v aute je to stale horsie?

neviem, este par slov o nom a jeho zivotnom style>
-ma poruchu metabolizmu - vysoke hodnoty triglyceridov v krvi /od 7 do 15/, vysoky chgolesterol , liecime to lipanthylom, lebo zmena stravy nepomohla, ba este stav zhorsila.....
-nechuti mu moc maso, neje vyprazane, neje slaninu, ani klobasu a take veci...ak sunku tak cistu sunku, z masa len kuracie prsia.....
-pracu ma dostatocne fyzicky narocnu....
-nema nadvahu, ma nizky tlak momentalne 100/65

co to moze byt? co mame dat este vysetrit? uz naozaj nevieme...

mysleli sme, ze nema dostatok mineralov, pretoze ma od narodenia len jednu oblicku, takze pije len stolove vody, ziadne mineralne...tak skusime kupovat nejake s vyssim obsahom sodika a vapnika, alebo aj magnezia...a budeme viac solit morskou solou...ale neviem, ci to neuskodi jeho jednej oblicke....

RNG, alebo pstatni, ak viete, pomozte prosim...bojim sa onho....dakujem

[zruseny12]

USIKO
daj si do googla.sk ZDRAVIE Z BOZEJ LEKARNE
TAM NAJDES DOBRE RADY NAPR.NA CHOLESTEROL JE VELMI DOBRA***SALVIA LEKARSKA***

jajkafr

mjanik ja si myslím že akupuntúra je dobrá vec ale tuto najprv treba zistiť príčinu toho, čo vyvoláva, tlak na hrudníku

mjanik

usiko-mech vyhľadá skúseného akupunkturistu a nech prelieči pľúca a obličky a potom treba preliečiť tráviací systém, aby sa vrátila sila

mjanik

uško,nech vyhľadá skúseného akupunkturistu a nech najskôr prelieči pľúca spolu oblíčkami,potom preliečiť trávenie a život sa mu vráti do normy

jajkafr

Ahoj usiko skúsila by som ešte k tomu všetkému gastroenterologické vyšetrenie či nemá dačo zo žalúdkom, možno pľúcne či sa nejedná o astmu (tiež môže byť tlak na hrudníku, sťažené dýchanie, ktoré môže ustúpiť po podaní kofeínu pretože ten tiež rozširuje aj dýchacie cesty a niektorý lekári odporúčajú pri astmatických ťažkostiach v krajnom prípade silnú kávu), možno anémia (chudokrvnosť) ale všetko sú len odhady niesom lekár a keď lekári nevedia prísť na to čo mu je tak treba skúsiť všetko dačo sa nájsť musí nejdajte sa odbiť držím palčeky

usiko

RNG, myslim, ze sa nedohodneme...proste nechcete pochopit, ze uvedene veci na priatela nefunguju, pretoze nefunguju....takze vzdavam sa...uz nechcem presviedcat o veciach ktore su mne jasne.....

fakt si vas vazim, ale mozno by bolo dobre uznat, ze v jeho tele sa veci nepremienaju tak ako by sa v zdravom cloveku mali....on nie je jeden z tych tucnych ludi, ktori sa prezieraju a stazuju aki su chori...on ma este aj tlak nizky 100/60 - 118/67.....je uplne jedno, kolko tukov a cukrov prijme, aj tak ma tuky v krvi nad 7...a nieco chlapec jest musi...nemoze cele dni len surovu zeleninu a doplnky,ved pracuje fyzicky, to by sa polozil uz po prvoom dni....proste sa mu to nespaluje alebo nepremiena tak ako treba...pretoze je chory....RNG, on nie je clovek, co si to sposobil stravou a zivotnym stylom, on sa tak narodil..a kedze sa zit zo vzduchu neda, tak asi to nijak inak nebude....

RNG

Usiko, "perpetuum mobile" neexistuje. Tuky nie je nikto schopny tvorit z nicoho.
Mozu sa tvorit len z prebytkov, taka je jednoducha matematika.
Zozen si tabulky na vyzivne hodnoty a malu vahu, tak ako mam ja a zistis, ze naozaj sa jedna o prebytok sacharidov, ktory je zodpovedny za tie tuky.
To je celkove civilizacna choroba, nie len tvojho otca ale vyse 50% ludi. Telo vytvara zasoby z prebytocnych sacharidov na cas nudze, ktory sa ale dnes nikdy nedostavi. Tak sa tuky hromadia az nas dorazia..... Teda vyse 50% ludi.

usiko

no, mne je jasne, ze su to sacharidy.../inak, ovocie nepapa/...ale varim mu tak, ze asi 100-150 g maso a trochu zemiakov /ryze a k tomu veeeela salatu zeleninoveho......scasti som nahradila prilohy zeleninou, tak nam povedala lekarka, ku ktorej kvoli tukom chodi...

ma narocnu pracu, vela beha, presuva sa, pracuje, nikdy nesedi, teda spali toho fakt dost.....tak neviem.....

RNG

ryza=sacharidy, chlieb=sacharidy....
Spocitaj si kolko sacharidov denne dostane. Ja ako cukrovkar som roky bral menej, nez 50 gramov denne, dnes , ked sa mi to zlepsilo si trufam az na 150 denne, a mal by som len asi 100 gramov, lebo to by bolo pre moje telo(dedicstvo...) lepsie.
Samozrejme vo forme celozrnnych produktov je to lepsie, lebo sa cukry z nich uvolnuju pomalsie, ale ked niekto zje 300 gramov sacharidov denne, nech je to v akejkolvek forme, tolko nespali na fyzicku cinnost, pokial nie je bezec maratonu a prebytky sa menia na tuky a cholesteroly.

RNG

pretucnena pecen je hlavne z cukrov, najma fruktozy, ktora az na 95% skonci v peceni premenena na tuky(rezerva, prirodny proces ukladania v case sezonneho zretia ovocia na celorocnu spotrebu)
Nazor, ze sa v peceni ukladaju zivocisne tuky z jedla je velmi nepresny. V peceni sa tuky vytvaraju vo velkom z prebytocnych cukrov a sacharidov.