RNG /aj ostatni, ak mozu pomoct.../, poprosim vas o radu. Priatel zacal pred mesiacmi pocitovat strasny tlak na hrudu, bolo to len sporadicke, raz mesacne a samovolne to preslo.....
minuly tyzden sa to zhorsilo, museli sme do nemocnice.....
priznaky-
- obrovsky tlak na hrudi, niekde v oblasti hrudnej kosti,
-problemy s dychanim, nevedel sa poriadne nadychnut;
-naval potu, ked mu je takto zle
-samovolne to prichadza aj odchadza, alebo je to silnejsie alebo slabsie....
Boli sme v nemicnici, na internom a neurologickom, kde mu vysetrili:
-rontgen hrudnika spredu a zboka -v poriadku
-rontgemn chrbtice-v poriadku,
-brali mu krv, v poriadku;
-ekg-v poriadku
-tlak krvi - 100/60
-premeriavali mu reflexi kladivkami a neviem cim,- v poradku.....
zaver bol taky ze je zdravy clovek, a ze to moze by zacviknuty nerv v hrudnom kosi, ale to je tazko odhalit, lebo je to tam akesi neviditelne ci co....ak by sa to zhorsilo, ma ist ihned na kontrolu.....
no, lenze tento vikend sme si dali oddychove dni, nerobili sme nic, len sme boli na nakupoch, hladali sme stolicky, on soferoval, stravili sme v aute a v obchodoch dve hodiny, takze sa mu to vratilo, lebo ho to vycerpalo....do vecera len lezal v klude a vecer si upratal jednu skrinu, zasa to bolo spat, ten tlak na hrudi.....neviem, vravi, ze ked sa rozrusi, tak je to tu spat...ale ono sa to vracia aj ked je kludny.....
vsimli sme si, ze je to horsie, az neznesitelne, ked sedi v aute a soferuje.....dnes ma odviezol na stanicu, kedze sme isli sutom, tak ho ten hrudnik bolel, potom sa isiel najest a dal si liter kofoly a uplne to ustupilo...teraz je domca a zase sa to trochu ozyva......mame pocit, ze ci to nie je z nizkeho tlaku, lebo sa mu zda, ze ked sa mu tlak zvysi, tak to ustupuje.....ale potom preco v aute je to stale horsie?
neviem, este par slov o nom a jeho zivotnom style>
-ma poruchu metabolizmu - vysoke hodnoty triglyceridov v krvi /od 7 do 15/, vysoky chgolesterol , liecime to lipanthylom, lebo zmena stravy nepomohla, ba este stav zhorsila.....
-nechuti mu moc maso, neje vyprazane, neje slaninu, ani klobasu a take veci...ak sunku tak cistu sunku, z masa len kuracie prsia.....
-pracu ma dostatocne fyzicky narocnu....
-nema nadvahu, ma nizky tlak momentalne 100/65
co to moze byt? co mame dat este vysetrit? uz naozaj nevieme...
mysleli sme, ze nema dostatok mineralov, pretoze ma od narodenia len jednu oblicku, takze pije len stolove vody, ziadne mineralne...tak skusime kupovat nejake s vyssim obsahom sodika a vapnika, alebo aj magnezia...a budeme viac solit morskou solou...ale neviem, ci to neuskodi jeho jednej oblicke....
RNG, alebo pstatni, ak viete, pomozte prosim...bojim sa onho....dakujem