RNG, Tlak na hrudniku

Príspevok v téme: RNG, Tlak na hrudniku
usiko

RNG /aj ostatni, ak mozu pomoct.../, poprosim vas o radu. Priatel zacal pred mesiacmi pocitovat strasny tlak na hrudu, bolo to len sporadicke, raz mesacne a samovolne to preslo.....
minuly tyzden sa to zhorsilo, museli sme do nemocnice.....
priznaky-
- obrovsky tlak na hrudi, niekde v oblasti hrudnej kosti,
-problemy s dychanim, nevedel sa poriadne nadychnut;
-naval potu, ked mu je takto zle
-samovolne to prichadza aj odchadza, alebo je to silnejsie alebo slabsie....

Boli sme v nemicnici, na internom a neurologickom, kde mu vysetrili:
-rontgen hrudnika spredu a zboka -v poriadku
-rontgemn chrbtice-v poriadku,
-brali mu krv, v poriadku;
-ekg-v poriadku
-tlak krvi - 100/60
-premeriavali mu reflexi kladivkami a neviem cim,- v poradku.....

zaver bol taky ze je zdravy clovek, a ze to moze by zacviknuty nerv v hrudnom kosi, ale to je tazko odhalit, lebo je to tam akesi neviditelne ci co....ak by sa to zhorsilo, ma ist ihned na kontrolu.....

no, lenze tento vikend sme si dali oddychove dni, nerobili sme nic, len sme boli na nakupoch, hladali sme stolicky, on soferoval, stravili sme v aute a v obchodoch dve hodiny, takze sa mu to vratilo, lebo ho to vycerpalo....do vecera len lezal v klude a vecer si upratal jednu skrinu, zasa to bolo spat, ten tlak na hrudi.....neviem, vravi, ze ked sa rozrusi, tak je to tu spat...ale ono sa to vracia aj ked je kludny.....

vsimli sme si, ze je to horsie, az neznesitelne, ked sedi v aute a soferuje.....dnes ma odviezol na stanicu, kedze sme isli sutom, tak ho ten hrudnik bolel, potom sa isiel najest a dal si liter kofoly a uplne to ustupilo...teraz je domca a zase sa to trochu ozyva......mame pocit, ze ci to nie je z nizkeho tlaku, lebo sa mu zda, ze ked sa mu tlak zvysi, tak to ustupuje.....ale potom preco v aute je to stale horsie?

neviem, este par slov o nom a jeho zivotnom style>
-ma poruchu metabolizmu - vysoke hodnoty triglyceridov v krvi /od 7 do 15/, vysoky chgolesterol , liecime to lipanthylom, lebo zmena stravy nepomohla, ba este stav zhorsila.....
-nechuti mu moc maso, neje vyprazane, neje slaninu, ani klobasu a take veci...ak sunku tak cistu sunku, z masa len kuracie prsia.....
-pracu ma dostatocne fyzicky narocnu....
-nema nadvahu, ma nizky tlak momentalne 100/65

co to moze byt? co mame dat este vysetrit? uz naozaj nevieme...

mysleli sme, ze nema dostatok mineralov, pretoze ma od narodenia len jednu oblicku, takze pije len stolove vody, ziadne mineralne...tak skusime kupovat nejake s vyssim obsahom sodika a vapnika, alebo aj magnezia...a budeme viac solit morskou solou...ale neviem, ci to neuskodi jeho jednej oblicke....

RNG, alebo pstatni, ak viete, pomozte prosim...bojim sa onho....dakujem

[zruseny12]

este si sa pytala ako to poriesili...
tak mne zistili...
HELIKOBAKTERA...BRALA SOM ANT.
a ALERGIU NA KAZEIN.../TO MI PRAKTICKY ZNICILO CREVA,ZE MI NEVSTREBAVALI ZIVINY ATD.A TELO SI UZ BRALO ZIVINY Z KOSTI A SVALOV/
TAKZE SOM VSETKO MLIECNE VYSADILA,PRISNU DIETU MUSIM DRZAT,A SOM POD KONTROLOU KAZDE POL ROKA CHODIM NA DENZITOMETRIU,CI SOM OK...
preto si myslim,ze aj tvoj priatel moze mat creva,ktore mu nevstrebavaju...ked mu nic NEZABERA...

sunnysweetie

RNG, mozes poradit aj mne?ja ja mavam take stavy-tlak v hrudi, tazsie sa mi dycha..lekari to zvaluju na chrbticu.. no neviem.. :-/ EKG aj RTG pluc su OK.. co by si mi poradil?dakujem :-)

[zruseny12]

zistili mi to tak,ze som bola prave na GASTRE NA HADICKE,ZOBRALI MI BIOPSIU ...UROBILI MI TESTY Z KRVI NA ALERGIE...

[zruseny12]

ja som necitala,co si si pisala s RNG,ale ked mu nic nezabera,tak to je fakt zle...
a nebude to prave tym,ze bude mat zle travenie-zle vstrebavanie criev atd.
len ked pises,ze ci prezije tu SONDU-HADICKU.../ale mozno by bolo dobre to absolvovat/
/vies ja to posudzujem podla seba,mne zle vstrebavali creva...napr.ked som brala tablety proti bolesti...nezaberali,lekarka mi povedala,ze zb.beriem doplnky ked mam zle creva,ze aj tak idu zo mna prec von,bez toho aby moje telo malo nejaky uzitok...ZE MI NEZABERU/
NEBUDE TO AJ U NEHO,TENTO PROBLEM?TREBA VSETKO BRAT DO UVAHY...
tak prajem vam aby ste cim skor prisli na to,co mu vlastne je...

usiko

mariaa,
dakujem ale ako som uz pisala RNG, nexzaberaju mu bezne veci, ako zaberaju zdravym ludom, on je specificky tou svojou poruchou metabolizmu...akosi to dedia vsetci chlapci v rodine...je jedno, co zje, alebo vypije, aj tak ma cholesterol a tuky hodne nad normu.....

ten tlak, ako som uz pisala, po tej kofole akoby sa po nom zlahla zem, ako prisiel, tak odisiel....je strasne vidiet ako niekto koho lubite trpi a nevie dychat, a neviete mu pomoct..a skor nez pridete to zmizne a vy neviete, od coho to bolo...teda sme teraz tam kde sme boli...musime cakat na dalsi zachvat aby sme zase sledovali, od coho sa to spussta,

...medzitym pojde na endokrinologiu, echo, zatazove testu, nieco so zlcou ci nema a tak.....

usiko

jajkafr,

dakujem, este to gastro by sme mozno, ale nie som si ista, ci prezije sondu...astmu vylucili, pluca ma ok, je to vysetrene...budeme hladat dalej....