Čaute...kde začať..Môj problém je taký, že si ničím svoj život vlastným rozmýšlaním...Myslím iba na zlé veci a neviem s tým prestať..Neviem, kedy to začalo, nebolo to tak vždy. Nikto o tom nevie, ale už to musim niekomu povedať...Rozmýšlam nad takými vecami, ako napr...čo budem robiť, keď mi zomrú rodičia...čo ked sa stane nejaká nehoda a priatel sa mi zabije na aute...ubíjajú ma tieto a podobné myšlienky, ale neviem to ovladnúť. Mám z toho strašne depresie...Snívajú sa mi desivé sny, takže nemam klud ani v spánku. Rada ako: skús myslieť na niečo iné a podobne..nie, ďakujem. To už som vyskúšala snaď 1000 krát. Neviem, čo bolo podnetom vzniku týchto zlých myšlienok, neviem ani, kedy to začalo..Čím ďalej tým viac ma to pohlcuje. Myslím stále len na to "čo ak.." Nemôžem takto normálne žiť. Pomôžte mi ..
Psycholog VS Psychiater ?
ja mam v poslednom case podobny problem... trva to uz par mesiacov.
Proste myslim na nieco negativne a ked to ako-tak odstranim z hlavy, tak je tam hned ina negativna myslienka.
neviem ako dlho Ťa to trápi ale myslím, že ešte si nedošiel do štádia kedy trápenie sa zmenilo na chorobu, maximalne môžeš byť v miernom prechode. Dôvod prečo sa tým zapodievaš je úplne jasný: Ty proste hľadáš istotu inak povedané bezpečie. Uvedomuješ si, že v živote sa stávajú rôzne neštastia a tragédie a ty sa bojíš že to zasiahne buď Teba alebo niekoho zroddiny či priateľov a cítiš v tom veľkú nespravodlivosť. Existuje iba jeden spôsob ako sa zbaviť tejto obavi ktorá Ťa prenasleduje a zožiera. Ešte predtým než Ti to vysvetlím, tak Ťa chcem potešiť dobrou správou a tá je že Tvoj boj s týmto problémom Ťa dovedie k veľkému výťazstvu. Takže ten spôsob ako sa vyliečiť spočíva v pochopení, v pochopení, že v živote nie je nič náhodné, nič sa nestane bez príčiny a každá vec čo sa stane má svoj zmysel a má človeka alebo ľudstvo niekam nasmerovať. Uvedom si, že v živote je isté len jedno a to je že každý skôr či neskôr zomrieme. V ostatných udalostiach môžeš získať istotu jedine svojim presvedčeným, ktoré môžeš upevniť a premeniť na istotu svojou vierou. Vierou v lásku, teda vierou v dobro, vierou že po smrti sa nič nekončí. Život má proste zmysel a svoje pravidlá, ak pochopíš lásku a budeš sa snažit byť dobrým človekom tak sa budeš napĺňať šťastím budeš skokojnejší a môžeš v tom pokračovať neobmedzene je len na Tebe ako krásne dokážeš žiť pre druhých a akým pilným študentom života budeš. Uč sa život. Je málo ľudí ktorý si toto uvedomujú veď sa pozri okolo seba a uzri realitu, koľko ľudí sa baví o živote a skúma ho? Naozaj len ´hŕstka a tý ostatný žijú v nevedomosti a hrajú sa na niečo, hrajú sa na to aký by chceli byť, ale nie su sami sebou. Ty si na dobrej ceste že si nazrel sám do seba a uzrel svoj strach ktorý pramení z nevedomosti čo to vlastne život je.
je to jednoduche vysvetlim Ti to v nasledujucom prispevku
podla prispevku sa asi tazko da hned diagnostikovat klinicka depresia, na to treba ist podla mna kuknut najskor psychologa, a ten posudi tvoj stav a bud ti pomoze alebo ta odporuci psychiatrovi, ktory ta bude nadalej liecit podla stanovenej diagnozy. hlavne ziadnu paniku, a vyhladaj pomoc osobne.
asi vazne nevies,co su to depresie.
psycholog si s tebou pokeca a ukaze ti inu stranku zivota
psychiater ti da lieky
taketo nenormalne myslienky su prejavom chemickej nerovnovahy v mozgu,preto to musi riesit lekar.a nie toto forum
a toho psychologa si neskusala? aj keby tu na fore nejaky bol, z tvojho prispevku ti nepomoze, musi ta vidiet osobne, porozpravat sa s tebou, vnimat mimoslovnu komunikaciu... skus si na to najst cas a za niekym zajst, je mi jasne ze sa to lahko hovori, ale ked prekonas pociatocne zabrany a niekoho vyhladas (psycholog staci :-)) isto ti bude vediet pomoct. tak vela odvahy a dotoho!
žiadna rada, žiadny názor? :(