ahojte mám syna 17 ročného a je často námesačný do týždna aj 2x... on si nič nepamätá... on ide aj von.. bojím sa o nho on aj papa on nič nevie.... chcem aby sa mu to odstránilo... ako sa mám k nemu správať keď je namesačný?
---------------------------
Somnambulismus (námesačnosť) www.zdravie.sk
Môj syn je často námesačný! Kde je problém?
moja sestenica bola vjac krat namesacna teras mala bi mat 23r a od 4r bola namesacna ona sinormalne ublizila previ kra jak bola namesacna tak zobrala nozik a si to dala pod krekom a us bolo rano jej mama sa us zobudila a co vidi jej mala dcera bola mretva ...... tak ak nekto je namesacni tak musi spat pri roditjach to ne vadi ze su DOSPELI hlavne abi si ne ublizily!!!!!!
Mam znamu ktora je zrejme namesacna.Chodi po byte,robi kazdodenne veci,ale ona ma pri tom zatvorene oci.Je to tiez namesacnost alebo ide o nejaku formu sna?Ked som sa jej na druhy den pytala tak mi opisala co sa jej snivalo a presne to aj naozaj robila.
Viem poradiť z mojej vlastnej skúsenosti. Ako dieťa (do cca 19 rokov) som bývala námesáčna. V noci som si rozbila aj hlavu a pod. Lekárka kázala rodičom, aby ma v noci budili každé 3 hodiny a premiestňovali ma do inej izby. Takto to robili niečo vyše mesiaca a námesačnosť po rokoch prestala. Teraz mi zostalo už len občasné rozprávanie zo sna. Takže, dá sa to ovplyvniť, len to chce námahu zo strany rodičov a trochu nervov. Lebo sa nevyspia ani rodičia ani dieťa. ale malo by to ustúpiť. ak nie, potom by som hľadala iné riešenia. Mojim rodičom toto kázala obvodná lekárka a u mňa to zabralo.
no má to už od mala .. hmm asi si len na to zvyknúť
mojej priatelky dcera ma 15r. a je tiez namesacna a pred mesiacom bola asi 5 dni v nemocnici na neurologii, na pozorovanie, lebo tiez ma take stavy, ze v noci vytlacila sietku proti hmyzu a uz bola na okne. jej mam prisla fakt v poslednu chvilu. no nic nimoriadne jej lekari nepovedali, podla nich je v poriadku.
to sa neda ovplyvnit. treba davat nanho pozor a zabezpečiť aby sa mu nic nestalo, aby neskocil z okna a podobne. je to nejaka nerovnovaha v mozgu. niektori su na to nachylnejsi, je to aj dedicne.
nejde vobec o to...psycholog poradi co pri takych stavoch robit...a moze zistit preco sa to deje...nieje vsetko len o negativnych zazitkoch...osobne poznam dvoch namesacnych ludi, su uplne normalni,maju normalny priemerny zivot, no napriek tomu skoro kazdu noc su hore
ael on na nič netrpí ako myslim psychicky.. v rodine žiadne hadky.. má priateľku s ktorou vychádza dobre.. škola tiež ok...